Најновије

ГРУЗИЈСКА БЕЗБЕДОНОСНА СЛУЖБА: Врше државни удар методама српске организације "ЦАНВАС"

Служба државне безбедности Грузије саопштила је данас да је циљ организатора протеста против усвајања закона „О транспарентности страног утицаја” у тој земљи да насилно преузму власт користећи методе „српске невладине организације ЦАНВАС”.

„Да би се деморалисали и провоцирали полицајци, користе се методе повезане са организацијом обојених револуција, као што су застрашивање, мито, сценирање њиховог преласка на страну демонстраната, што има за циљ распад државних структура и преузимање власти силом”, пише у саопштењу грузијске службе.

Додаје се да је међу организаторима протеста „део Грузијаца који се боре у Украјини”, а да је њихова намера организовање „деструктивних и насилних сценарија” финансираних од иностраних странака и невладиних организација, преносе РИА Новости.

Организатора протеста, према наводима службе, добијају новац из иностранства у форми крипто валута.

Парламент Грузије је 1. маја усвојио предлог закона „О транспарентности страног утицаја” у другом читању, којим се предвиђа да организације које добијају више од 20 одсто средстава из иностранства региструју као „агенти за стране интересе”.

Од таквог закона се одустало прошле године због масовних протеста, али је у априлу ове године владајућа странка „Грузијски сан” предложила скоро идентичан закон, са изменом да се уместо термина „агент за стране интересе” користи „организација која ради за стране интересе”.

ЦАНВАС, односно Центар за примењене ненасилне акције и стратегије, основали су 2005. године Слободан Ђиновић и Срђа Поповић са циљем, како је наведено на сајту те НВО, залагања за употребу ненасилног отпора у унапређењу људских права и демократија, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ о немачким играма у вези ЗСО

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА