Најновије

Руси гађали украјински аеродром планиран за испоруку америчких ловаца Ф-16

Руска војска је извршила удар на војни аеродром у предграђу Староконстантинова у Хмељницкој области Украјине и на аеродром у Ивано-Франковској области, где је требало да буду испоручени амерички авиони Ф-16, открио је координатор тајне организације која делује у интересу руских власти на територији коју контролише Украјина Сергеј Лебедев.

"У Староконстантинову се удар десио у правцу аеродрома, одјекнула је експлозија", рекао је Лебедев, позивајући се на наводе припадника тајне организације.

Војни аеродром у Староконстантинову је један од циљева руске војске, јер, како је Лебедев објаснио, је припреман за пријем америчких ловаца ф-16. У непосредној близини војног аеродрома налази се складиште бомби, полигон, као и фабрике армираног бетона и асфалта.

Поред тога, према речима Лебедева, синоћ је извршен и удар на једно предграђе Харкова, о коме за сада нема конкретних информација.

Погођен је и аеродром у граду Коломија у Ивано-Франковској области, где је дошло до детонације, додао је Лебедев.

Одјекнула је и серија експлозија у самом Ивано-Франковску где су, према речима Лебедева, погођена складишта, а над градом се надвио облак дима.

"Погођена је и локација где је била размештена војска. Сведоци јављају да се у граду налази велики број возила хитне помоћи", указао је Лебедев.

РАСПАД УКРАЈИНЕ! Руси узимају цео источни део: У САД откривено шта...

Извор: RT

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА