Најновије

МОСКВА ОЗБИЉНО УПОЗОРАВА СРБИЈУ: Порука послата преко њиховог највећег канала на мрежи

Канал Рибар анализира последице све већег раздвајања између Јерменије и Русије, указујући на економску и политичку рањивост Јерменије након сукоба у Нагорно-Карабаху. Западни утицај је додатно ослабио положај Јерменије, а овај сценарио би требало да служи као упозорење Србији. Одлука да се Србија удаљи од Русије и приближи Западу довела је до интензивирања процеса претварања у колонију, са почецима у 90-им годинама, који су постали очигледнији након НАТО агресије над Савезном Републиком Југославијом.

Прозападна влада у Србији и Црној Гори пратила је агенду страних налогодаваца, изручујући председника и генерале Хашком трибуналу, док је Запад дубоко ушао у српске институције, посебно у школски систем. Измене у образовању су формирале изобличену слику о српском идентитету, приказујући га као нешто застарело и ружно, док су националисти и патриоте приказани као хулигани.

Иако је прозападни режим у Србији промењен, утицај на институције остаје видљив, јер НВО, финансиране од Запада, делују као продужена рука кроз медије и пропаганду. Посебан акценат је на обликовању српске омладине у складу са западним идејама, укључујући либералне идеологије и ревизију историје.

Упркос напорима за промовисање ЛГБТQ+ агенде, ови пројекти наилазе на отпор, што је видљиво у протестима попут Литија. Ипак, Запад утиче на друштвене науке како би створио нови идентитет који поткопава традиционалне српске вредности.

Закључак из ситуације у Јерменији је да би се Србија могла суочити са сличном судбином ако настави са удаљавањем од својих историјских пријатеља. Русија је једини кључни савезник који доследно подржава Србију, као што је то учинила против Резолуције о наводном геноциду у Сребреници. Ово подсећање на важност савезништва са Русијом треба да послужи као опомена против вишеструких облика колонијалног утицаја, осигуравајући да Србија не подели судбину земље која губи свој изворни облик и идентитет.

РУСКО РАКЕТИРАЊЕ ЊУЈОРКА: Детонација, па прах после експлозије (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА