Најновије

КРЕМЉ: Украјина је буре без дна за сагоревање новца

Западним земљама постаје све теже да издвајају нове ресурсе за Украјину и да „сагоревају новац у украјинском бурету без дна“, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Песков је прокоментарисао чланак Фајненшел тајмса о споровима који су настали у Европској унији уочи самита у Бриселу о издвајању 50 милијарди евра Украјини у складу са планираним програмом помоћи. Кијеву су ова средства потребна за одржавање солвентности до 2027. године. Песков је такође приметио да се руска економија у потпуности прилагодила тренутним условима.

„Јасно је да им постаје све теже да улажу новац у украјинско буре без дна. Што се нас тиче, специјална војна операција (СВО) ће се наставити, наша привреда се прилагодила условима СВО и обезбеђује неопходан режим за наставак“, рекао је Песков.

Несугласице око попуњавања заједничког буџета настале су због наглог погоршања економске ситуације у Немачкој. Како наводи Фајненшел тајмс, разлог је била одлука немачког Савезног уставног суда о незаконитом трошењу средстава из специјалног фонда за отклањање последица Ковид-19, у овом случају је реч о износу од преко 44 милијарде евра.

УКРАЈИНЦИМА ЈЕ ДОСТА: Чак 44 одсто Украјинаца прижељкује компромис у преговорима са Русијом

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА