Најновије

ПРОЕВРОПСКИ ХАОС: Црногорка неће да гласа за "Косово" у Савету Европе

Шефица црногорске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе Маја Вукићевић из Демократске народне партије неће гласати за пријем лажне државе Косово у Савет Европе, закључено је на седници Главног одбора партије Милана Кнежевића.

Претходно је посланица ДНП Маја Вукићевић поручила да би гласање Црне Горе за чланство "Косова" у СЕ био "директан нож у леђа братској и пријатељској Србији".

"Мила Ђукановића смо можда сменили, али су лоше праксе његове политике остале. Знам да има оних који сматрају да 'то тако треба', али тај поданички менталитет треба поразити увек и на сваком месту. Парламентарна скупштина Савета Европе се неће на овом заседању изјашњавати о уласку 'Косова', али кад год то питање буде било на дневном реду, уколико будем у саставу црногорске делегације, лично ћу гласати против те одлуке", рекла је Вукићевић.

Посланик Демократске партије социјалиста Никола Ракочевић је током боравка скупштинске делегације из Црне Горе у Талину, рекао да црногорске власти шаљу опасну поруку "скретања државе са евроатлантског курса".

"Након рушења добросуседских односа са БиХ, приликом посете руског агента Додика председнику Скупштине Андрији Мандићу, сада се из екстремног дела власти отворено најављују промене државне политике према Косову, кроз најављено гласање представника власти против уласка Косова у Савет Европе", саопштио је Ракочевић саговорницима из Албаније, Холандије, Литваније и члановима других делегација.

Колико ДПС-у смета "скретања са евроатлантског курса" Црне Горе, говори чињеница да се и њихов портпарол Милош Николић осврнуо на одлуку ДНП-а да подржи став шефице црногорске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ).

"Ако неко није отео Министарство вањских послова (МВП) или ако се од данас није вратио на фабричка подешавања било би корисно да се огласи. Да ли Влада подржава овакве ставове Кнежевића? Да ли Црна Гора има јединствену спољну политику?" упитао је Николић на мрежи Икс.

Вукићевић се, како је оценио, сјајно препоручује за позицију потпредседнице након реконструкције Владе.

"Кнежевић доказује да су он и Мандић идеолози нове власти. Још један гест који ће нарушити односе у региону. На сцени је нова политика под палицом проруског ДФ", додао је Николић.

Подсећамо да је ово велика промена уполитици Црне Горе јер је претходно влада Дритана Абазовића дала пуну подршку пријему тзв. Косова у Савет Европе.

Тада су зелено светло непризнатој држави "Косово" дале, између осталих, Црна Гора, Словенија, Северна Македонија, Хрватска, Албанија.

Прочитајте ОВДЕ о смртној казни у Русији

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА