Најновије

"НЕ" КОРОНА ДИКТАТУРИ! Премијер Италије одбија да уводи нови карантин, затвориће само ризичне зоне!

У Италији нови дневни рекорд заражених ковидом-19 је скоро 32.000, 297 преминулих, укупно 18.000 хоспитализованих, а у одељењима интензивне неге лечи се тренутно 1.843 пацијента, извештава онлајн “Хафингтон Пост”.

Корона вирус у Италији. (Фото: Јутјуб)

Министар за здравство Роберто Сперанца каже да се зараза застрашујуће брзо шири.

“Или ћемо зауставити ширење коронавируса или цемо се за пар дана наћи у веома тешкој ситуацији. Имамо 48 сати времена да размислимо пре него што уведемо нове мере”, каже за лист министар Сперанза.

Премијер Ðузепе Конте, који је протеклих дана према извештавању медија упорно одбијао увођење новог карантина за целу националну територију, ублажио је своје ставове и сада говори о “циљаном карантину”, то јест затварњу оних зона где је ниво заразе највиши, а такве су на првом месту северна регија Ломбардија, где је у последња 24 сата девет хиљада нових случајева заразе, и јужна регија Кампања у којој је откривено скоро цетири хиљаде нових случајева заразе у последња 24 сата.

“Тврдити да је излаз из пандемије имунитет стада је колосална глупост. Са свим мерама ограничењима које смо предузели пандемија се шири, и није тешко замислити у каквој ситуацији би смо се нашли да ништа не урадимо на спречавању ширења ковида-19”, пише на свом фејсбук профилу професорица универзитета у Падови, имунолог Антонела Виола.

Јерменска ПВО оборила летелицу Азербејџана изнад Степанакерта! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА