Најновије

"БЛОКИРАЋЕМО СРБИЈУ ДО СУДЊЕГ ДАНА, А ОЛУЈА ЈЕ БИЛА ЛЕГАЛНА АКЦИЈА": Ковач се не стиди касапљена Срба, већ прети!

Шеф хрватске дипломатије Миро Ковач по ко зна који пут је упутио "непријатељске стрелице" ка Београду.

Миро Ковач (Фото: Јутјуб)

Он је у интервјуу за хрватски Јутарњи лист додао да ће блокирати улазак Србије у ЕУ до судњег дана зато што му се може и подсетио да је "Олуја бола акција хрватске војске и хрватске полиције за ослобађање хрватске тероторије."

Хапшење бранитеља

Министар за рад, социјална и борачка питања Александар Вулин згрожен је Ковачевим понашањем. - Не мислим да је прихватљиво да у 21. веку  размишљате да не можете неког да процесуирате зато што је Хрват или бранитељ. Ма немој, да ли си вршио кривично дело ратног злочинца, ако јеси, онда је то разлог за истрагу, затвор, а ако ниси, ниси. Реалност је да је у Хрватској много већа казна за учешће у криволову него за злочин у Медачком џепу или Пакрачкој пољани - сматра Вулин.
Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је крајње време да хрватска влада прекине ово "прљаво казалиште за домаћу јавност". 
- Реторика, речник и нескривена мржња која зрачи из сваке њихове изјаве и наступа, више није само потреба предизборне кампање у Хрватској, већ израз патолошке оптерећености Србијом и антисрпске хистерије у Хрватској, чији је предводник хрватска влада - саопштио је Дачић. Погледајте ОВДЕ више о томе. Потпредседник Расим Љајић није прећутао Ковачу. - Ако имате 27 земаља на једној страни, које су вам савезник у процесу придруживања, Хрватска неће моћи ништа да уради - каже Љајић. Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта објашњава да је режим Фрање Туђмана имао за циљ етнички чисту Хрватску.
- Рата у Хрватској не би било да га Хрвати нису желели. Миро Ковач покушава да представи Србе као агресоре - каже Линта.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА