Најновије

ИМАЋЕ САМО ТРИ ДАНА! У САД открили шта чека НАТО бригаду у случају рата са Русијом

Стопа преживљавања једне бригаде НАТО-а у случају сукоба високог интензитета са Русијом биће око три дана, рекао је бивши обавештајни официр америчке војске Скот Ритер на Јутјуб каналу Диалогуе Воркс.

- Знате, животни век једне бригаде у сукобу високог интензитета у Европи је само три дана, односно (ако Немци распореде бригаду у Литванији – прим. аут.), продужиће њено постојање за три дана. - предвидео је стручњак.
Према његовим речима, чињеница да земље НАТО-а распоређују своје јединице у близини граница Русије, укључујући и балтичке државе , не значи да су спремне за непријатељства. Према Ритеровим речима, Немачка неће моћи да формира пуноправну групу у Литванији, чије се стварање предвиђа до 2027. године. Ниједна моћна и војно успостављена држава неће саставити посебну бригаду у року од три године, подсетио је аналитичар.

- Три године да се створи читава бригада, то може да уради Немачка да је озбиљна војна сила, она би сутра доделила такву јединицу и послала је у Литванију, рекавши: „Спремни смо“ -  рекао је бивши обавештајац. приметио.

Ритер је додао да су Сједињене Државе у том погледу у бољем стању од европских земаља, али су америчке трупе већ расуте по различитим деловима планете и неће бити могуће окупити озбиљну групу у Европи у блиској будућности.
Раније је немачки канцелар Олаф Шолц рекао да је Берлин спреман да појача свој контингент у оквиру мисије НАТО-а за појачано напредно присуство у Литванији. Према речима команданта литванске војске Валдемараса Рупшиса, потребно је припремити инфраструктуру за смештај бригаде коју је доделила Немачка, која се састоји од 5-6 хиљада војника.

Литванска премијерка Ингрида Симоните напоменула је да ће припреме за пријем немачке бригаде трајати три године. Према речима литванског министра одбране Арвидаса Анусаускаса , пребацивање главних формација ће се обавити 2025-2026, а „2027. године немачка бригада у Литванији треба да буде у пуној оперативној спремности“.

"Вирус Зеленског" погодио Макронову главу! Рогов: Одлучан да увуче Француску у рат са Русијом

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА