Најновије

ЂИНПИНГ У "ПРИЈАТЕЉСКОЈ И БРАТСКОЈ" СРБИЈИ: Запад гризе бетон!

Најутицајнији политичар на свету у Београду...
Ђинпинг у Србији

Ђинпинг у Србији

Председник Александар Вучић приредио је данас за председника Кине Си Ђинпинга свечани дочек испред Палате "Србија", уз 10 почасних плотуна из 10 артиљеријских оруђа, интонирање химни Кине и Србије и смотру почасне гарде. 

Председника НР Кине на црвеном тепиху дочекали су председник Вучић са супругом Тамаром Вучић, као и премијер Милош Вучевић са члановима и потпредседницима владе и гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

У току је тет-а-тет састанак делегација Србије и Кине предвођен двојицом председника, а затим и церемонија потписивања Заједничке изјаве и размена потписаних билатералних докумената.

Кинеска делегација броји око 400 чланова, а током посете планирано је потписивање више од 30 споразума из различитих области.

Председник Си Ђинпинг и председник Вучић ће се после церемоније обратити медијима.

Си Ђинпинг је синоћ допутовао у Београд у пратњи супруге професорке Пенг Лијуан, а на аеродрому "Никола Тесла" га је дочекао председник Вучић са супругом Тамаром Вучић.

Председник Си Ђингпинг поручио је синоћ, по доласку у Београд, да је "челично пријатељство Србије и Кине пустило дубље корење у срцу два народа и да је уверен да ће ова посета бити плодоносна и отворити ново поглавље у односима две земље".

"Кина и Србија су једна другој пружиле чврсту подршку у питањима која се тичу наших суштинских интереса и великих брига. Заједнички смо подржавали међународну правичност и правду и допринели својим уделом у промовисању мира и развоја у свету", истакао је Си у саопштењу, које је издала Амбасада Кине у Србији.

Он је истакао да му је велико задовољство да дође у државну посету Републици Србији на срдачан позив председника Александра Вучића, као и да Кина и Србија имају дубоко традиционално пријатељство.

Током посете кинеског председника предвиђене су и посебне безбедносне мере, на којима је ангажовано 6.694 полицијских службеника, а неке улице биће повремено затваране.

У част кинеског лидера Си Ђинпинга на улицама главног града вијоре се заставе Кине и Србије.

Постављени су и билборди са натписом на српском и кинеском језику – "Добро дошли поштовани кинески пријатељи". Дуж ауто-пута бандере су окићене заставицама две државе.

Прочитајте ОВДЕ о немачким играма у вези ЗСО

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА