Najnovije

ĐINPING U "PRIJATELJSKOJ I BRATSKOJ" SRBIJI: Zapad grize beton!

Najuticajniji političar na svetu u Beogradu...
Đinping u Srbiji

Đinping u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas za predsednika Kine Si Đinpinga svečani doček ispred Palate "Srbija", uz 10 počasnih plotuna iz 10 artiljerijskih oruđa, intoniranje himni Kine i Srbije i smotru počasne garde. 

Predsednika NR Kine na crvenom tepihu dočekali su predsednik Vučić sa suprugom Tamarom Vučić, kao i premijer Miloš Vučević sa članovima i potpredsednicima vlade i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

U toku je tet-a-tet sastanak delegacija Srbije i Kine predvođen dvojicom predsednika, a zatim i ceremonija potpisivanja Zajedničke izjave i razmena potpisanih bilateralnih dokumenata.

Kineska delegacija broji oko 400 članova, a tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma iz različitih oblasti.

Predsednik Si Đinping i predsednik Vučić će se posle ceremonije obratiti medijima.

Si Đinping je sinoć doputovao u Beograd u pratnji supruge profesorke Peng Lijuan, a na aerodromu "Nikola Tesla" ga je dočekao predsednik Vučić sa suprugom Tamarom Vučić.

Predsednik Si Đingping poručio je sinoć, po dolasku u Beograd, da je "čelično prijateljstvo Srbije i Kine pustilo dublje korenje u srcu dva naroda i da je uveren da će ova poseta biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima dve zemlje".

"Kina i Srbija su jedna drugoj pružile čvrstu podršku u pitanjima koja se tiču naših suštinskih interesa i velikih briga. Zajednički smo podržavali međunarodnu pravičnost i pravdu i doprineli svojim udelom u promovisanju mira i razvoja u svetu", istakao je Si u saopštenju, koje je izdala Ambasada Kine u Srbiji.

On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo da dođe u državnu posetu Republici Srbiji na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića, kao i da Kina i Srbija imaju duboko tradicionalno prijateljstvo.

Tokom posete kineskog predsednika predviđene su i posebne bezbednosne mere, na kojima je angažovano 6.694 policijskih službenika, a neke ulice biće povremeno zatvarane.

U čast kineskog lidera Si Đinpinga na ulicama glavnog grada vijore se zastave Kine i Srbije.

Postavljeni su i bilbordi sa natpisom na srpskom i kineskom jeziku – "Dobro došli poštovani kineski prijatelji". Duž auto-puta bandere su okićene zastavicama dve države.

Pročitajte OVDE o nemačkim igrama u vezi ZSO

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA