Најновије

ПРАЗНУЈЕМО СВЕТОГ МУЧЕНИКА ЕВСИГНИЈА Једну ствар обавезно морате да урадите! (ВИДЕО)

Српска православна црква и верници данас славе светог мученика Евсигнија. Свети Евсигније родио се у Антиохији и служио војсци током царевања Диоклецијана, Максимијана Хлора, Константина Великог и његових синова. Присуствовао је страдању светог мученика Василиска у време Максимијана и описао је то страдање.

Српска православна црква. (Фото: Јутјуб)

Свети свештеномученик Евсигније био је војник при цару Максимијану, при цару Константину Великом и при његовим синовима, који је у војсци провео пуних 60 година. У време синова Константинових повукао из војне службе и преселио у Антиохији, свој родни град. Ту је проводио богоугодни живот у посту, молитви и добрим делима.

У време Јулијана Одступника два завађена човека на улици су га узела за судију. Он је пресудио праведно, али се друга страна наљути, оде цару и оптужи Евсигнија као хришћанина. Цар позва Евсигнија на суд, но он изобличи цара страшно за одступништво од вере и укори га светлим примером великог Константина.

Огорчени Јулијан нареди те му главу одсекоше. Пострада Евсигније у дубокој старости 362 год. и пресели се у царство небеско.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА