Најновије

ПУЦА ЗАПАРОШКИ ФРОНТ: Руска војска напредује ка Работину (МАПА)

На Запорошком фронту, пукови Јужног војног округа и Ваздушно-десантне снаге су обновили офанзиву, напаливши украјинске оружане снаге у сектору Ореховски на линији Работино-Вербовое.

Претходно су Rusi заузели неколико упоришта у пољима уз село, учврстили се ту и наставили офанзиву.

“Данас су наши момци у возилима упали у село, борбе не престају, непријатељ покушава да заустави наше напредовање артиљеријом и дроновима”, наводи портал РусВесна.

Оружане снаге Украјине поново препознају руске успехе - пишу о пробоју Оружаних снага Русије у рејон ​Работина и Вербовоја, где су Оружане снаге Украјине бачене иза „Суровикинове линије“.

„Руси нападају Работино са југа и запада, а такође покушавају да пробију северно од линије Вербово-Новопрокоповка. Имали су извесног успеха. У околини се воде борбе, нападају у малим групама.Борбе се настављају код Вербовоја, Роботина и Мале Токмачке (североисточно од Роботина и југоисточно од Орехова).

71. пук Оружаних снага Русије напада у малим групама пешадије и на брзим теренским возилима“, пишу други украјински извори.

Након почетка офанзиве, руске трупе нападају на широком фронту.

Западно од Работина, руске оружане снаге су наставиле са нападима уз подршку оклопних возила, заробивши известан број бранилаца Оружаних снага Украјине у шумским појасевима.

Јужно од Работина, руске пешадијске групе су напредовале и консолидовале се у утврђеном подручју. Оружане снаге Украјине покушале су да изврше контранапад.

Западно од Вербовоја, Ваздушно-десантне снаге настављају јуришне операције дуж „Суровикинове линије“, враћајући контролу над њом.

Руске трупе нападају западно од Авдејевке, Украјинци убацили тенкове "Абрамс" у борбу (МАПА/ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА