Najnovije

PUCA ZAPAROŠKI FRONT: Ruska vojska napreduje ka Rabotinu (MAPA)

Na Zaporoškom frontu, pukovi Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage su obnovili ofanzivu, napalivši ukrajinske oružane snage u sektoru Orehovski na liniji Rabotino-Verbovoe.

Prethodno su Rusi zauzeli nekoliko uporišta u poljima uz selo, učvrstili se tu i nastavili ofanzivu.

“Danas su naši momci u vozilima upali u selo, borbe ne prestaju, neprijatelj pokušava da zaustavi naše napredovanje artiljerijom i dronovima”, navodi portal RusVesna.

Oružane snage Ukrajine ponovo prepoznaju ruske uspehe - pišu o proboju Oružanih snaga Rusije u rejon ​Rabotina i Verbovoja, gde su Oružane snage Ukrajine bačene iza „Surovikinove linije“.

„Rusi napadaju Rabotino sa juga i zapada, a takođe pokušavaju da probiju severno od linije Verbovo-Novoprokopovka. Imali su izvesnog uspeha. U okolini se vode borbe, napadaju u malim grupama.Borbe se nastavljaju kod Verbovoja, Robotina i Male Tokmačke (severoistočno od Robotina i jugoistočno od Orehova).

71. puk Oružanih snaga Rusije napada u malim grupama pešadije i na brzim terenskim vozilima“, pišu drugi ukrajinski izvori.

Nakon početka ofanzive, ruske trupe napadaju na širokom frontu.

Zapadno od Rabotina, ruske oružane snage su nastavile sa napadima uz podršku oklopnih vozila, zarobivši izvestan broj branilaca Oružanih snaga Ukrajine u šumskim pojasevima.

Južno od Rabotina, ruske pešadijske grupe su napredovale i konsolidovale se u utvrđenom području. Oružane snage Ukrajine pokušale su da izvrše kontranapad.

Zapadno od Verbovoja, Vazdušno-desantne snage nastavljaju jurišne operacije duž „Surovikinove linije“, vraćajući kontrolu nad njom.

Ruske trupe napadaju zapadno od Avdejevke, Ukrajinci ubacili tenkove "Abrams" u borbu (MAPA/VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA