Најновије

Јелица Ковачевић (интервју): Живот без храбрости је ропство!

Иза лица лепе и јаке жене, наше познате глумице Јелице Ковачевић, крије се мноштво неиспричаних прича које чекају тренутак да се искажу и угледају светлост дана. Позната нам је по многобројним улогама у серијама, филмовима и позоришту али њено време тек долази. Таленат, харизма и растегљивост улога и ликова које тумачи чине је другачијом. Она није глумица, она је део света, део Земље, она је уметник!

Фото-Соња Спасић

Кажу да су уметничке душе, посебне душе, да ли је то истина?

Густав Климт је говорио “Уметност је линија око твојих мисли”. Повезала бих Климтов цитат са истином душе а она је осећај који носимо у себи, повезан мислима и делом ствароца у мом, уметника. Сви смо ми на планети Земљи посебне душе, непоновљиви, уникатни свако за себе а опет једно. 
Осећај да си позван, је велики дар, одговорност и прожетост истином и љубављу, можда тога ради посебност душе која воли и даје.

Спремали сте много пројеката а онда нас је задесило ванредно стање, како изгледа живот након изолације и колико смо оштећени јер су врата позоришта затворена?

Да ли живот или поглед на живот још увек нисам апсолутно сигурна, јер осећај и перцепција су се променили, трудим се да будем птица у овим моментима и да перспектива и угао мог гледања оде ван Хакслијевог “Врлог новог света”. Једноставно, врло је тешко када се спустим на Земљу. Мој задатак су људи, пренос емоције, информационог поља, мотив љубави и дељења. То Вам је као хлеб насушни којег сада нема, и тражећи, чекајући ингеренције “Велике браће” као уметник се осећаш апсолутно као наказност јер си одузет.

Познати сте као неко ко воли природу, шта за Вас она представља?

Природа, мајка наша, она нас је родила. Она је душа из које смо настали, једини дом сваком бићу.
Град је стварао човек и он је его. Зато је моћ природе бесконачност. Свака семенка ће вам изнедрити и дати нови живот. У њено име кажем људима одрекните се страха за преживљавањем јер већ је све дато, на поштовање и захвалност истој.

Како изгледа живот скупљених крила?
Живот без храбрости је ропство које можемо сами себи наметнути својим изборима. Свако од нас може имати крила или бити паун . Избор је на нама. Како кажу “Човек бира а Бог разабира” 

Времена су тешка за све а посебно за уметнике који нису запослени и немају статус слободних уметника. Ко мисли на оне на које сви заборављамо?

Нисам срела ових дана заиста никог, нити сам имала позив душебрижника а волела бих да јесам.
Осим моје молбе секретаријату да се и моје представе нађу пред публиком на “Ташу” у било ком односу, јер навикла сам на чергарење и тежак рад, па ми некако дође и мило копање рудничког камена.

Какви су Вам планови за наредни период?

Снимање музичког спота у наредним данима за представу и премијера  “Жена мога мужа” Саше Пантића у Позоришту на Славији, филм “Лептир” Саше Ђорђевића, филм “Душе” у режији Ивице Видановића, наступи по кафанама док ми не отворе моје даске које живот значе, место на коме је све могуће. У плану је представа о нашем градоначелнику Влади Илићу у припремама је и “Магбет” али и КОВИД 19.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА