Најновије

"ДЕМОХРИШЋАНИ" ОБЕЋАВАЈУ: Хрватска боља од Данске, Швајцарске и Сингапура

Хрватска политичка сцена добила је данас још једну политичку странку Демохришћани, коју су представили председник партије Антун Крешимир Бутерин и председник Главног одбора Анте Лучић. Они су најавили да ће учествовати на парламентарним, европским, председничким и локалним изборима.

"У односу на постојеће стање, сигурни смо да ћемо као Демохришћани конструктивно допринети решавању горућих проблема. Оптимизам, нада и мотивација у сржи су демохришћанског погледа на свет, а наше политичке елите уништавају нам самопоуздање и веру у властите снаге", поручио је на конференцији у централи странке у Загребу председник странке.

Бутерин је новинар и уредник, који као волонтер води удружење за пословно повезивање домовинске и исељене Хрватске.

Као главне разлоге оснивања странке истакао је разочараност садашњим стањем духа у друштву, држави и нацији, огорченост ширењем безнађа и песимизма, непрестаним корупцијским аферама владајућих и бесциљним лутањем и безидејношћу опозиције.

Он је истакао да оно што је направљено у ових протеклих тридесетак година, "једноставно није довољно".

"Ми искрено верујемо да Хрватска може бити срећнија од Данске, богатија од Швајцарске и уређенија од Сингапура. Ако можемо бити на самом врху света у фудбалу и другим спортовима, ми Демокршћани верујемо да Хрватска може бити међу најбољима у свету и у привреди, иновацијама, технологији", рекао је Бутерин, пренели су хрватски медији.

Прочитајте ОВДЕ шта је Борељ поручио Европљанима

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА