Најновије

ПУТИН ОПЕТ О СРБИЈИ! Векика трагедија је то бомбардовање

Председник Русије Владимир Путин рекао је да је бомбардовање Југославије пре 25 година велика трагедија и оценио да су дејства Запада била недопустива и да су, у суштини, покренула рат у Европи.

„То је огромна трагедија. То што је учинио Запад је генерално недопустиво. Без икакве резолуције Савета безбедности Уједињених нација директно су започели војна дејства, рат, у суштини, у центру Европе“, рекао је Путин у интервјуу за филм „Београд“ телевизијског канала „Русија“.

Ваздушни напади НАТО снага на Србију, односно тадашњу СРЈ, почели су на данашњи дан пре 25 година – 24. марта 1999. године. Процењено је да је погинуло око 2.500 цивила, међу њима 89 деце, а рањено око 6.000 особа.

Срушени су мостови, уништена инфраструктура, бомбардоване школе, здравствене установе, медијске куће, амбасада, споменици културе, цркве и манастири, а готово да нема града који се није нашао на мети НАТО бомби.

Одлука о бомбардовању тадашње СРЈ донета је, први пут у историји, без одобрења Савета безбедности УН, а наредбу је тадашњем команданту савезничких снага, америчком генералу Веслију Кларку, издао генерални секретар НАТО-а Хавијер Солана.

ВЕЋИНА АМЕРИКАНАЦА ВЕРУЈЕ: Биће светског рата у следећ

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА