Најновије

НОВА ОПАСНОСТ ЗА РС: Резолуција о "геноциду" у Сребреници по британском рецепту пред ГС УН

Иза свега стоји Европска унија, плус НАТО, рекао је Вулин.

Доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин изјавио је, гостујући на ТВ Пинк, да у Генералној скупштини УН 27. априла треба да се усвоји резолуција о "геноциду" у Сребреници.

"У питању је иста она резолуција која је спречена радом председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина 2015. и која сада треба да се усвоји у Генералној скупштини, јер су избегли Савет безбедности где су наши пријатељи Русија, Кина који би то спречили ветом", рекао је Вулин.

"Идеја је да се 27. априла изгласа та резолуција, да се ми прогласимо геноцидним народом и да се 11. јул када се десило што се десило у Сребреници прогласи Међународним даном сећања на геноцид", објаснио је Вулин.

Према његовим речима, "спонзори" те резолуције, предлагачи су Руанда и Немачка.

"Од свих земаља на свету, Немачка је та која ће прогласити Србе геноцидним народом! Од свих земаља, Немачка која је у два рата извршила геноцид над планетом земљом, а не само над Србима, прогласиће Србе геноцидним народом", рекао је.

Наравно, додаје Вулин, да иза свега стоји шира прича. "Немачка говори испред ЕУ, САД испред НАТО подржавају ову резолуцију, плус неке исламске земље којима пошто неће или не могу да заштите Палестинце у Гази, ово је начин да кажу 'ево, нисмо ми против муслимана, видите како подржавамо муслимане у Сребреници, па нека Срби плате за израелски рат, нека Срби буду ти који ће платити за све то што се дешава у Гази'."

Вулин је упозорио да "ово није само неки папир" и да ћемо трпети последице ове резолуције.

"Последице ће бити да ако је Република Српска настала на геноциду, РС не може да постоји. А онда ни Дејтонски споразум не важи јер је допустио формирање ентитета насталог на геноциду. А следећи корак јесте ратна одштета према Србији јер је Србија та која је подржала и створила РС, па ће онда следећа ратна одштета да буде захтев Хрватске, па ће чак ићи дотле да ће Шиптари са Косова бити ти који ће тражити ратну одштету од Србије. То су праве последице ове резолуције", рекао је Вулин.

ЗАПАД СПРЕМА ХАПШЕЊЕ ДОДИКА! Спремају демонтирање Републике Српске

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА