Najnovije

NOVA OPASNOST ZA RS: Rezolucija o "genocidu" u Srebrenici po britanskom receptu pred GS UN

Iza svega stoji Evropska unija, plus NATO, rekao je Vulin.

Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin izjavio je, gostujući na TV Pink, da u Generalnoj skupštini UN 27. aprila treba da se usvoji rezolucija o "genocidu" u Srebrenici.

"U pitanju je ista ona rezolucija koja je sprečena radom predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina 2015. i koja sada treba da se usvoji u Generalnoj skupštini, jer su izbegli Savet bezbednosti gde su naši prijatelji Rusija, Kina koji bi to sprečili vetom", rekao je Vulin.

"Ideja je da se 27. aprila izglasa ta rezolucija, da se mi proglasimo genocidnim narodom i da se 11. jul kada se desilo što se desilo u Srebrenici proglasi Međunarodnim danom sećanja na genocid", objasnio je Vulin.

Prema njegovim rečima, "sponzori" te rezolucije, predlagači su Ruanda i Nemačka.

"Od svih zemalja na svetu, Nemačka je ta koja će proglasiti Srbe genocidnim narodom! Od svih zemalja, Nemačka koja je u dva rata izvršila genocid nad planetom zemljom, a ne samo nad Srbima, proglasiće Srbe genocidnim narodom", rekao je.

Naravno, dodaje Vulin, da iza svega stoji šira priča. "Nemačka govori ispred EU, SAD ispred NATO podržavaju ovu rezoluciju, plus neke islamske zemlje kojima pošto neće ili ne mogu da zaštite Palestince u Gazi, ovo je način da kažu 'evo, nismo mi protiv muslimana, vidite kako podržavamo muslimane u Srebrenici, pa neka Srbi plate za izraelski rat, neka Srbi budu ti koji će platiti za sve to što se dešava u Gazi'."

Vulin je upozorio da "ovo nije samo neki papir" i da ćemo trpeti posledice ove rezolucije.

"Posledice će biti da ako je Republika Srpska nastala na genocidu, RS ne može da postoji. A onda ni Dejtonski sporazum ne važi jer je dopustio formiranje entiteta nastalog na genocidu. A sledeći korak jeste ratna odšteta prema Srbiji jer je Srbija ta koja je podržala i stvorila RS, pa će onda sledeća ratna odšteta da bude zahtev Hrvatske, pa će čak ići dotle da će Šiptari sa Kosova biti ti koji će tražiti ratnu odštetu od Srbije. To su prave posledice ove rezolucije", rekao je Vulin.

ZAPAD SPREMA HAPŠENJE DODIKA! Spremaju demontiranje Republike Srpske

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA