Најновије

НАТО НАСТАВЉА ОТИМАЧИНУ: Ево шта значи нови статус "Косова" у НАТО парламенту

Статус придруженог члана у Парламентарној скупштини НATO-a омогућио би Косову "додатне погодности", кажу за "Косово онлајн" у тој организацији и истичу да се коначна одлука о придруженом чланству "Косова" очекује на пленарној седници у Софији крајем маја.

"Као придруженом члану Парламентарне скупштине НАТО-а, Скупштини Косова би биле одобрене додатне погодности. То би укључивало додатног представника за Делегацију Скупштине Косова у ПС НАТО-а, као и право да аутоматски преузме реч у процедурама Парламентарне скупштине НАТО-а (а не по дискреционом нахођењу председавајућег), да поднесе амандмане на нацрт резолуција ПС НАТО-а и, под одређеним околностима, да учествује у посетама комитета ПС НАТО-а другим земљама", наводи се у писаном одговору за "Косово онлајн".

Истичу да се коначна одлука ПС НАТО-а о придруженом чланству очекује на следећем састанку, на пленарној седници у Софији у Бугарској која ће бити одржана крајем маја.

Подсећа се да је Парламентарна скупштина НАТО-а "независна од НАТО-а", али да "обезбеђује везу између НАТО-а и парламената земаља чланица".

Подсетимо, Стални управни одбор Парламентарне скупштине НАТО-а, у Естонији, одлучио је пре два дана да подигне статус Косова на ниво придруженог члана скупштине, саопштио је шеф делегације тзв. скупштине Косова у том телу Дритон Хисени.

Прочитајте ОВДЕ шта владика Иринеј каже о косовском завету Срба

Извор: Косово Онлајн / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА