Најновије

ДАЧИЋ ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Сила све може, али батина има два краја!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић прокоментарисао је актуелно понашање западних земаља по питању "резолуције о геноциду у Сребреници", истичући да "сила све може", али и подсетивши да ће Србија поднети предлоге резолуција и за Крагујевац и за Јасеновац и све чинове геноцида над српским народом и да "батина има два краја".
Дачић / Скриншот

Дачић / Скриншот

"Нема тог геноцида који нису починиле земље које су потписале резолуцију. Сила све може, борићемо се", рекао је Ивица Дачић поводом неформалних консултација у Њујорку по питању резолуције у Сребреници.

Како је истакао, јасно је да није било концензуса и додао да је јуче представљен нулти нацрт Резолуције од стране Немачке, Руанде и БиХ.

"Са тим да представник БиХ може да прича само у своје име, он је представник муслимана из БиХ. Да је Србин у Њујорку, не би било ништа од ове резолуције, је л' тако? Да је Србин у Стразбуру, не би било ништа од гласања. Како БиХ може да гласа за пријем Косова, а очекује да ми поштујемо њихов територијални интегритет и суверенитет", нагласио је Дачић.

Дачић је додао да је резолуција представљена, али да нису изразили никакву жељу за разговорима, као и да су многе земље изнеле противљење начину на који се овај текст усваја.

"Мислимо да о тој теми не треба да се расправља, није ни годишњица. Тиме се ствара неселективна правда. Не могу само Срби да буду обележени као геноцидан народ. Шта је са другима?", рекао је Дачић и осврнуо се на Холандију коју туже за ропство, а која је подржала овај нацрт.

"Све ће да дође, и Јасеновац и стрељање у Крагујевцу. Сад све има да дође. Батина има два краја", рекао је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ зашто “поглавље 35” неминовно води ка укидању националне стратегије ЕУ интеграција Србије

Извор: Правда / Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА