Најновије

"Смрт Супермена": Заштитник човечанства не зна за страх

Чаробна књига у едицији "Оловка, туш и перо" у броју 524 доноси нову сјајну изабрану причу из универзума ДЦ Комикса.

Фото: Чаробна књига

Уређивачки "стаф", идејни творци, сценаристи и цртачи, једном речју аутори пре или касније дођу до идеје да јунака којег су измаштали или о ком се старају, једноставно убију!

Како би требало да изгледа крај једног суперјунака, самог Супермена главом и брадом, заиста није лако осмислити на начин који би био успешан.
Наравно, да то буде један од потенцијалних крајева серијала, а знамо са дистанце да је Супермен жив и здрав и дан данас у америчком стрипу.

Читав тим који је радио на серијалу о Супермену (а и шире) крајем 1991. године нам даје изузетну и неочекивану причу са тужним крајем.

У свету је све у реду, Супермен и Лига правде редовно савлађују највеће криминалце, били они на или испод земље, све је у границама нормале.

Међутим, неко чудовишно моћно створење долази ниоткуда, из највећих дубина, избија на површину земље и креће да гази све пред собом у праволинијском походу.

Савлађује лагано чланове Лиге Правде, наносећи им страшне губитке, што ће да натера Супермена на напуштање ТВ интервјуа уживо и брзу реакцију против створења које већ добија назив Судњи Дан.

Да се суочава заиста са Судњим Даном, Супермен сазнаје већ након првог обрачуна, али заштитник човечанства не зна за страх и стајање, у жељи да заштити људске животе неће жалити свој живот.

Да ли је могуће да је Супермен заиста мртав? Шта је и ко је Судњи Дан?
Препорука је да што пре прочитате овај стрип који ће дати одговоре на постављена питања, а биће вам и јасно зашто је стрип постигао невероватан комерцијални успех и постао један од обележја девете уметности последње деценије прошлог века.

Извор. Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА