Најновије

МОГУЋИ ЕФЕКАТ ШОЛЦОВОГ "ИЗЛАЈАВАЊА": Русија узвраћа ударац на НАТО територијама!

Русија има право да одговори НАТО-у након што је немачки канцелар Олаф Шолц признао да су британске јединице већ у Украјини и да управљају пројектилима Сторм Шедоу, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал “Dialogue Works”.

„Шолц је признао да су Британци већ тамо на терену и управљају оружјем. Они заправо учествују у чину рата против Русије: Запад, САД, Енглеска и Немачка. Русија има све могуће разлоге да узврати удар на непријатељске војне базе“, тврди експерт.

Како је појаснио Џонсон, НАТО нема довољну војну моћ да порази Русију, али војни блок у сукобу у Украјини већ је отишао предалеко.

Шолц је ове недеље оптужен за обелодањивање обавештајних података о британским трупама стационираним у Украјини. Канцелар је, коментаришући могућност слања ракета Таурус у зону борбених дејстава, рекао да би то захтевало укључивање трупа Бундесвера у украјински сукоб и да би Немачка, после Велике Британије, постала „учесник у рату“.

Према бившем председнику одбора за одбрану у парламенту Уједињеног Краљевства, Тобијасу Елвуду, ово је била очигледна злоупотреба обавештајних података. Према писању британског листа Телеграф, шеф немачке владе је својом изјавом довео у опасност британско особље које ради у Украјини.

Председник Русије је током обраћања Федералној скупштини упозорио да опасне акције и изјаве западних држава у спољној политици прете сукобом и употребом нуклеарног оружја и уништењем цивилизације. Он је напоменуо да Запад пласира изјаве о наводној руској намери да нападне Европу, док они сами бирају циљеве на руској територији за удар.

Путин је нагласио да Москва има оружје које може да погоди циљеве на територији потенцијалног непријатеља. Истовремено, Путин је тврдње да Русија наводно планира да нападне Европу назвао бесмислицом.

Прочитајте ОВДЕ о жестоким артиљеријским ударима руске армије и борбама код Красногоровке

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА