Најновије

МОСКВА: Гласање за чланство Приштине у Савету Европе ─ срамота!

Самопроглашено Косово није спремно за чланство у Савету Европе, гласање за позивање Косова у чланство је срамота за Парламентарну скупштину Савета Европе (ПС СЕ), саопштило је руско Министарство спољних послова.

„Гласање за подршку Косову је срамота за ПС СЕ, која је потврдила своју посвећеност обезвређивању међународних правних норми и рушењу темеља међудржавних односа у Европи“, истакла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова у коментару објављеном на сајту Министарства.

Напомиње се да је самопроглашено Косово потпуно неспремно за чланство у Савету Европе и „нема право на то, јер се, према повељи, у организацију примају само независне државе, што Косово није“.

„Истовремено, није било једногласности међу посланицима. Мишљења су била подељена чак и међу делегацијама оних земаља које су својевремено признале ‘независност’ Косова. То указује да на континенту још увек постоје здраве снаге способне да се одупру непромишљеним присталицама ‘косовског пројекта’ и њиховој непринципијелној политици“, закључује се у коментару.

ПССЕ је раније одобрила препоруку да се самопроглашено Косово позове у чланство Савета Европе. Гласање је обављено на пленарном састанку у Стразбуру, одобрење је усвојено са 131 гласом за, 29 против и 11 уздржаних. Коначна одлука о чланству остаје на Комитету министара ПС СЕ.

СПРЕЧЕН АТЕНТАТ НА ЗЕЛЕНСКОГ! Ухапшени Пољак са Русима планирао ликвидацију украјинског председника

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА