Најновије

МЕТА САВЕТУЈЕ ОПОЗИЦИЈУ ДА СЛЕДИ ПРИМЕР 5. ОКТОБРА: Уједините се као што су Срби против Милошевића!

Албански председни Илир Мета позвао је албанску опзицији да се уједини и да учествују на изборима 13. октобра, уз савет лидеру опозиционе Демократске партије Љуљзиму Баши да следи пример српске опозиције која је на изборима у септембру 2000. године поразила српског председника Слободана Милошевића, а он био принуђен да призна пораз.

Иљир Мета (Фото: Јутјуб)

"Да је опозиција у Србији чекала да Милошевић осуди Милошевића или да он гарантује фер и демократске изборе, он би можда још био на власт, ако га не би издало срце. Али, опозиција је донела праву одлуку - ујединила се, суочила са њим и поразила га. Након тога су му били стављени лисице на рукама и био је спроведен у Хаг. Значи избори су једино решење за демократију и правду", написао је Мета на Фејсбуку.

Политичка криза у Албанији траје од почетка године када је опозиција напустила Парламент захтевајући оставку Едија Раме, а на локалним изборима 30. јуна учествовала је само Рамина владајућа странка. Мета је оценио те изборе као нелегитимне и изборе заказао за 13. октобар ове године.

Американци пронашли савезника за учешће у антииранској армади! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА