Најновије

"ЗАБРАНИЋЕМО УЛАЗ У СРБИЈУ ЉУДИМА ИЗ УГРОЖЕНИХ ПОДРУЧЈА!": Вучић о мерама државе против корона вируса!

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији "На крају дана с Ђуком", аутора и водитеља Владимира Ђукановића, где је говорио о актуелним дешавањима узземље, али и региона.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Вучић је на самом почетку причао о коронавирусу.

- Наше је да покажемо озбиљност, да то третирамо на озбиљан начин. Шта год да кажете или шта год да предузмете бићете криви. Бижете криви што се играју утакмице, што се иде у биоскопе. С друге стране ако то забраните, биће зашто сте забранили - рекао је председник Србије.

Он је указао да ће број заражених да расте и да се то не може зауставити, али да Србија мора ограничити улаз неким људима који долазе из одређених земаља у којој има највише заражених.

- И тај први који је заражен, није заражен у Будимпешти, већ је био у Италији пре тога, нећу да се бавим теоријама завере, али стварно не знам, нисам експерт. Много има мртвих у Италији. Сви се морају придржавати правила. Припремили смо капацитете, наши лекари су већ уморни, они дежурају по 24 часа дневно. Све је то нанело велику штету човечанству. Ово ће направити огромну штету економији. Не мислим да неком ово одговара. Ако ће неко пронаћи вакцину биће то Кинези - рекао је Вучић.

Изразио је велику захвалност према нашем медицинском особљу и најавио да ће предложити да се лекари и особље награде одговарајућим стимулацијама.

- Имали смо среће да до сада немамо мртвих, али то неће моћи да се избегне. Очекујем да ће то расти, али до сада су наши лекари фантастично реаговали - рекао је председник и истакао да је Светска здравствена организација похвалила Србију.

О мигрантима

Председник Александар Вучић поновио је да нема разлога за панику када је реч о мигрантима, као и да је спреман да у сваком тренутку изда наредбу војсци и полицији, уколико безбедност земље буде угрожена.

- Људи не треба да брину, бићемо спремни и мерама физичко-техничког обезбеђења, и мерама које могу да предузму наша восјка и полиција. Спреман сам да такво наређење да издам у сваком тренутку, ако безбедност Србије буде угрожена - рекао је синоћ Вучић, гостујући на телевизији Коперникус у емисији "На крају дана са Ðуком".

Поновио је да га више брине корона вирус и здравље сваког човека, али да морамо да сачувамо земљу.

Додао је да по питању ширења информација како ће у Србији бити "кампови" за мигранте "имамо посла са неодговорним, али и политичким поквареним људима".

Поводом скупа против миграната, који је јуче одржан у Београду, Вучић је рекао да је то лош скуп за земљу и лоше нас представља у свету, али да мозе да разуме део емоције коју ти људи носе, што никако не значи да то и оправдава.

- Важно је да ми покажемо, колико је могуће, јединство, уједињеност у тренуцима који за земљу нису лаки. Није наша кривица ни нафта, ни Идлиб, ни корона... - приметио је Вучић.

О наводима Игора Јурића о злостављању деце

Председник Србије позвао је Игора Јурића, председника Фондација Тијана Јурић, да каже ко је познати политичар педофил, о којем говори, и да ће такав бити ухапшен.

- Ако је то истина, молим да изађе са тим, нека обавести надлежне институцие уколико неће јавност и тај ће бити ухапшен - рекао је Вучић, за ТВ Коперникус.

Он је рекао да је убеђен да је Јурић одговоран човек који се са тим не би играо.

Јурић је претходно изјавио да медју злостављачима деце има и један озбиљан политичар на националном нивоу који учествује у предизборној трци.

Приштини се и даље води политика “свако за себе” Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА