Најновије

САСТАЈУ СЕ ПРЕДСТАВНИЦИ СВИХ СТРАНАКА: Ово ће бити главна тема разговора!

Председник Александар Вучић састаће се сутра са представницима политичких странака, а тема састанка, како се очекује, биће питање наставка изборних радњи и одржавања избора.

Александар Вучић и Влада Србије (Фото: mod.gov.rs)

Према информацијама Тањуга, састанак ће бити одржан после подне, у 17 сати.

Председник је јуче рекао да постоје јасни уставни и законски рокови за одржавање избора, који се морају поштовати.

Он је подсетио да су избори били планирани за крај марта, и да су једном већ померени до крањег датума који устав познаје, те указао да би сада даље одлагање значило да се мандат скупштине продужава мимо Устава и закона, односно да се земља уводи у диктатуру.

Поједине странке опозиције тражиле су, подсећа, одлагање избора још у децембру, јануару, када су, како наводи, код њега тим поводом долазили разни европски посредници, иако су избори били планирани за почетак марта.

А, онда се догодила епидемија ковида-19, када су, каже, говорили како им све одговара, јер је народ незадовољан, у кућама све време...

- То могу да искористе и победе без проблема. Шта да радимо, да чекамо док не буду мислили да сигурно могу да победе? То више нема никаквог смисла - рекао је Вучић.

Претходни састанак Вучића и представника странака које су најавиле учешће на парламентарним изборима одржан је 17. марта, а тада су се сагласили да се избори, раписани 4. марта, прекидају, да више не теку никакве изборне радње и да више нема никаквих изборних блокова до даљег.

Бакље и запаљене крпе убациване у улазе зграда у Котежу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА