Најновије

АМЕРИКАНЦИМА ГОРИ ПОД НОГАМА: Чланови тајне службе инфицирани Ковидом-19! (ВИДЕО)

Једанаест чланова америчке Тајне службе тестирано је позитивно на коронавирус у четвртак увече.

ЦИА (Фото: Јутјуб)

Документи одељења за унутрашњу безбедност (DHS) које је видео Јаху Њуз открили су да агенција има 11 активних случајева коронавируса и додатних 60 запослених који су, како се извештава, само у карантину. Поврх свега, још 23 члана већ су се опоравила од КОВИД-19, болести изазване коронавирусом.

Није познато да ли су запослени који су позитивно тестирали коронавирус радили у Белој кући или су недавно имали блиски контакт са председником Доналдом Трампом или потпредседником Мајком Пенсом.

И Трамп и Пенс се редовно тестирају на болест, али до сада нису позитивно тестирани. Међутим, Трамп је ове седмице рекао да ће прелазити са недељних на дневне тестове након нових случајева, наводи The Hill.

Џастин Вилан, портпарол Тајне службе, рекао је да агенција следи смернице Центара за контролу болести (CDC).

"Да би заштитили приватност здравствених информација нашег запослених и за оперативну безбедност, Тајна служба не објављује колико је њених запослених тестирано позитивно на КОВИД-19, нити колико је запослених било, или су тренутно, у карантину", каже Вилан.

Вест долази у време када је председник Доналд Трамп у петак открио да је секретарка Мајка Пенса, Кети Милер, позитивно тестирана на коронавирус. Милер, која је супруга Стивена Милера - Трамповог старијег саветника и примарни говорник - потврдила је своју дијагнозу за NBC News додајући да је била без симптома.

Лични асистент Иванке Трамп такође је позитивно тестирао коронавирус, преноси CNN.

Ово прати члана америчке морнарице који служи као један од Трампових помоћника који је у четвртак тестирао позитивност на коронавирус, преноси CNN.

Низ недавних дијагноза у Белој куц́и изазива забринутост због могућег излагања председника вирусом, који је од тада у САД-у заразио више од 1,3 милиона људи, преноси Ворлдометер.

Трамп је раније рекао да "није забринут" због заразе и посебно је виђен да не носи маску за лице на недавним састанцима и јавним наступима, упркос саветима CDC-а.

Си Ђинпинг одговорио Киму на писмо, ево шта му је поручио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА