Најновије

ЧЕГА СЕ ПРЕДСЕДНИК ПЛАШИ? Већ осам година Вучић избегава ТВ дуел са опозицијом! (ВИДЕО)

Од кад је преузео власт 2012. године, актуелни председник Србије Александар Вучић није имао ниједан телевизијски дуел са својим политичким опонентима. Последње сучељавање пред телевизијским камерама, Вучић је имао сад већ давне 2012. године, кад је наспрам њега био његов највећи политички противник и тадашњи градоначелник Београда Драган Ђилас. Уз њих двојицу, гост емисије "Одлука" ауторке Сузане Трнинић био је и тадашњи коалициони партнер Демократа у престоници, лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Непосредно пред престоничке изборе, на којима је као кандидат СНС за градоначелника у мају 2012. године изгубио од Драган Ђиласа, Александар Вучић се обрео у студију телевизије Б92, где је као опозиционар сучелио своје мишљење са тадашњим представником власти – градоначелником Београда Драганом Ђиласом.

Снимак ове емисије сведочи о последњем телевизијском дуелу у којем је учествовао актуелни шеф српске државе. Претходно је као опозиционар, што у Српској напредној странци, што као члан Шешељевих радикала, активно и радо учествовао у телевизијским дебатама. Штавише, дуго је сматран за специјалисту за телевизијске дуеле и за особу која не бежи од тога да “почасти” своје саговорнике са понеком “тешком речју”.

Седам година раније Вучић је, као кандидат Српске радикалне странке за градоначелника, имао још један телевизијски дуел са Драганом Ђиласом. Поред интересантне чињенице да је овај дуел одржан испред камера телевизије Пинк, оно што је додатно обележило овај сусрет јесте Вучићево обећање да ће, уколико не докаже судски да је Драган Ђилас лопов, напустити политику. Деценију и по касније, Вучић није доказао да је Ђилас лопов, али је наставио да се бави политиком.

И није само са Ђиласом Вучић улазио у телевизијске дуеле. Својевремено је, као генерални секретар СРС, ушао у вербални клинч са Зораном Остојићем, некадашњим функционером ЛДП-а, којем је поручио да “није ни до колена Војиславу Шешељу”.

Наспрам Вучића у студију су седели и некадашњи градоначелник Београда Горан Богдановић, Вук Драшковић, али и бивши тренер Патизана и некадашњи члан Демократске странке Саво Милошевић.

Насупрот пређашњој пракси, председник Србије данас избегава дуеле са својим политичким неоистомишљеницима, а то није радио ни као први потпредседник Владе Србије и премијер, иако је више пута обећавао да ће то учинити. Штавише, тврдио је да ће он сам победити петорицу опозиционара у телевизијском дуелу.

“Ево сад прихватам, доведите их петорицу и ја ћу изаћи на крај са њима петорицом. Без икаквих проблема. Доведите их сву петорицу ја ћу да их победим сву петорицу и то код вас у студију. За разлику од Тадића, ја сам ишао у Скупштину безброј пута и са лакоћом побеђивао. И сад вам кажем петорицу их доведите, победићу их петорицу. Само ми дајте да имам исто времена колико их имају њих петорица. Да онај ко влада има исто времена као опозиција. Њих петорицу доведите. Са потпуно различитим ставовима и победићу их свих петорицу заједно. Као и на изборима, На изборима сам их победио десеторицу, не петорицу. Надвикивали бисмо се  сувише са десеторицом, а петорицу ћу са лакоћом да победим. Немојте да бринете”, поручио је Вучић у септмебру 2017. гостујући на Радио телевизији Србије.

Управо је поменути Борис Тадић био један од оних који су недавно апеловали на председника Србије да изаће пред камере са њим како би дебатовали о томе ко је заправо нанео штету српским интересима на Косову. Међутим, Вучић је остао доследан пракси коју је успоставио од доласка на власт – са опозиционарима се се препуцавај само преко изјава медијима, никако у директном сусрету и дуелу.

Јермени растурили азербејџанске снаге! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА