Најновије

КИНА ОДБИЛА СЗО: Не дају податке са почетка пандемије

Кина је одбила да да тиму Светске здравстене организације, који је био у Вухану да истражује почетак пандемије корона вируса, необрађене податке са почетка пандемије, рекао је данас један од чланова тима СЗО, што потенцијално компликује напоре да се схвати како је кренула зараза, јавио је Ројтерс.

Пандемија (Илустрација: Pixabay)

Тим СЗО је захтевао необрађене податке 174 пацијената, који су међу првима добили ковид у Вухану у децембру 2019. године, али су само добили закључке, рекао је Доминик Двајер, аустралијски имунолог који је међу члановима екипе СЗО.

Подаци које су тражили из СЗО би обично били анонимни, али садрже детаље попут питања и одговора пацијената и анализе њихових одговора.

"То је стандардна пракса када почне истрага о зарази", рекао је Двајер за Ројтерс, по повратку у Сиднеј, где се тренутно налази у карантину.

Аустралијанац је додао да је приступ тим подацима од великог значаја, јер је само половина од 174 случаја била повезана с пијацом Хуанан, где је вирус првобитно откривен.

"Зато смо инсистирали на тим подацима, а због чега их нисмо добили, не могу да коментаришем. Да ли је политички разлог, временски, или је тешко доћи то тих података... А, да ли постоје неки други разлози због којих подаци нису расположиви, не знам. Можемо само да спекулишемо", додао је Двајер.

Коју земљу ћже руски бомбардери напасти у случају рата, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА