Најновије

Ко то са Запада руши Србију, кад Вучића сви воле и цене?!

Изјава Александра Вулина, министра унутрашњих послова, да одређене западне обавештајне службе раде на дестабилизацији Србије, у колизији је са тврдњама Александра Вучића да Србија никад није била цењенија у свету, да је током његовог мандата стекла бројне пријатеље и савезнике на Западу. Сада се поставља питање, ко говори истину, министар или шеф државе.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

- Обавештајним радом дошли смо до информација да је неколико страних западних обавештајних служби преко своје агентурне мреже у медијима, невладиним организацијама и политичким партијама извршило медијску припрему за организацију насилних протеста који за циљ имају дестабилизацију Србије - изјавио је Вулин, бранећи скандалозан Нацрт закона о унутрашњим пословима, који је због притиска јавности повучен из процедуре.

Вулин је навео како њима српске главе нису битне и спремни су да их бацају у бесмисленим сукобима. Ипак, како је рекао, он је повукао Нацрт закона из процедуре, јер је тако захтевао лично Александар Вучић, а он га је као добар и ревностан поданик послушао, јер "председничка се не пориче", казао је Вулин, најавивши и крв на београдским улицама због тога.

Сада се поставља питање да ли је овом изјавом Вулин убацио клип у точкове Вучићу, који годинама убеђује јавност како Србија данас нема непријатеља на Западу и како су му широм отворена врата у Берлину, Лондону, Паризу, Вашингтону... Све захваљујући, наравно, његовој мудрој политици.

Тако се, рецимо, напредњачки лидер похвалио како одлично познаје Џоа Бајдена, америчког председника, те како се нада одличној сарадњи, упркос томе што је подржао Доналда Трампа.

- Ове године се навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД. У претходном периоду смо обележили важне јубилеје из заједничке историје, сећајући се светлих примера нашег савезништва на страни истине и правде. Управо су они били снажан подстицај да ми, у Србији, настојимо да односе са САД вратимо на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду, упркос ожиљцима које су оставила времена неразумевања и неслагања. Уверен сам да ћемо, уз међусобно поштовање и заједничке вредности, у Вама имати партнера за јачање политичког дијалога и економске сарадње - навео је Вучић у честитки Бајдену.

О одлазећој немачкој канцеларки и не треба трошити речи колико је Вучић обожава. Она је његов ментор и узор, који му је умногоме помогао да се дочепа власти у Србији. Вучић и не скрива колико је сав узбуђен приликом сваког сусрета са Ангелом Меркел, коју сматра великим пријатељем Србије, те би било и тешко помислити да она може радити на дестабилизацији Србије.

- Верујем да уз подршку канцеларке Меркел можемо да очекујемо само добре ствари за Србију и регион - казао је Вучић приликом опроштајне посете Ангеле Меркел Београду, додавши како је Србија постала њена друга кућа.

Ни за француског председника, Емануела Макрона, Вучић није штедео на речима хвале.

- Председник Макрон је један од ретких државника, угледних и утицајних у оквирима европске и светске политике и економије, који је увек спреман да чује српске ставове и разуме тежину нашег положаја - изјавио је Вучић, изразивши захвалност Макрону за уважавање које има према нашој земљи.

И британски премијер, Борис Џонсон, према речима напредњачког лидера, слови за његовог доброг познаника и пријатеља. Вучић је на промоцији књиге Џонсона о Винстону Черчилу, хвалио његов шарм, храброст, истрајност.

- Могу да кажем да ћемо имати сигуран контакт и нема сумње да ће Борис у сваком тренутку одговорити на позив Србије - истакао је Вучић.

О другим бројним Вучићевим пријатељима у свету, попут Орбана, Ердогана, Курца, Борисова и других диктатора и ауторитараца, да и не говоримо. Све сам го српски пријатељ и доброчинитељ. 

Зато је сада српска јавност остала затечена, ко би то могао са Запада да руши Вучића када га сви воле, цене, поштују... Када им Вучић великодушно нуди јефтину српску радну снагу, када њиховом компанијама даје милионске субвенције, када је Србију претворио у сировинску базу за њихову привреду...

Заиста, ко би са Запада имао мотив да руши једног таквог истинског државника попут Вучића, којег воле сви од 7 до 77 и дестабилизује Србију која је, према Вучићевим речима, фактор мира и стабилности на Балкану, која је економски тигар у Европи и престиже Немачку по свим параметрима.

Зато би било добро да Вулин и Вучић коначно усагласе ставове како би грађани знали ко су им пријатељи, а ко непријатељи.

Хистеричним лелеком и фарсом на КиМ, Вучић отпочео обрачун са Русијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА