Најновије

ВЕЋ ИЗМЕНЕ У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Ненад Поповић постаје потпредседник, ево за шта ће бити задужен

БЕОГРАД - Већ од средине септембра могло би да дође до промена у Влади Србије и увођења нових чланова и ресора.

Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)

Према сазнањима, Ненад Поповић, лидер Српске народне партије (СНП), која је у коалицији с напредњацима, могао би да уђе у Немањину као нови потпредседник.

Он би, према незваничним информацијама, требало да буде задужен за економске односе с Москвом, односно да се бави унапређивањем привредне сарадње са земљама с којима Србија има бесцарински режим, а међу којима предњачи Русија.

Спекулисало се да би Поповић могао да води Канцеларију за сарадњу са Москвом, која би била основана при Влади, али је извесније да ће он у Немањину ући као пети потпредседник, поред Ивице Дачића, Зоране Михајловић, Небојше Стефановића и Расима Љајића.

Један од новитета у Влади требало би да буде и Министарство за ЕУ, са Јадранком Јоксимовић на челу, која је сада за европске интеграције задужена као министар без портфеља.

У плану је успостављање још једне канцеларије, за екологију, вероватно са социјалистом Гораном Триваном на челу. Као могуће кадровско решење помиње се и Иван Чабради, лидер Зелене странке, који је био једини посланик опозиције у Скупштини Србије који је гласао за избор Владе. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА