Најновије

Србија да настави борбу за повлачење признања тзв. Косова

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана тражи да Србија настави са дипломатску борбу за повлачење признања тзв. Косова, тим пре што 4. септембра истиче наша обавеза из Вашингтонског споразума која то забрањује.

Жика Гојковић (Фото: ПОКС)

- Иако косовски Албанци нису показали вољу да поштују било какве договоре, Србија због Вашингтонског споразума годину дана није спроводила активности на повлачањењу признања сецесионистичке творевине. С обзиром да за неколико дана та обавеза и формално истиче, позивамо Министарство иностраних послова али и све друге државне органе, да већ од 5. септембра наставе са дипломатском борбом за опозив признања  тзв. Косова од појединих држава" - поручио је председник ДСС, др Милош Јовановић.
 
-„Наша једина обавеза у вези Косова и Метохије је да поштујемо Устав у коме јасно стоји да је оно саставни део Србије и да на сваки начин спречимо признање сецесије наше јужне покрајине. Због тога је изузетно важан наставак дипломатске активности да што мање земаља у свету призна лажну државу Косово, а и оне које су признале да је повуку. То је апсолутни приоритет наше државе, нарочито након истивања споразума из Вашингтона“, изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.

Погледајте ОВДЕ топ листу најновијих "играчака" које Путин има у свом арсеналу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА