Најновије

ОДБИО ДА ПОШТУЈЕ НАРЕЂЕЊА МОСКВЕ: Ухапшен украјински градоначелник Херсона Игор Колихајев

Руски званичници у украјинској области Херсон саопштили су да су њихове снаге ухапсиле градоначелника Херсона Игора Колихајева након што је одбио да поштује наређења Москве, док је локални званичник Херсона навео да је градоначелник отет, преноси Ројтерс.

Фото: РИА

Херсон, лучки град на Црном мору, налази се северозападно од полуострва Крим који је присајединила Русија, а окупиран је током прве недеље руске инвазије на Украјину, која је почела у фебруару, и велики део локалног становништва је напустио тај регион, наводи британска агенција.

- Могу да потврдим да је Колихајева притворила војна полиција саопштила је на Телеграму Екатерина Губарева, заменица шефа Херсонске области коју је именовала Москва.

Халина Љашевска, саветница Колихајева, навела је да је "градоначелник отет након што је одбио да сарађује са руским окупаторима Украјине".

Она је саопштила на Фејсбуку да је "јутрос Колихајев дошао у један од комуналних објеката" и да су га „чим је изашао из аутомобила, одмах привели наоружани припадници националне гарде и, највероватније припадници руске Федералне службе безбедности".

Други заменик којег је Москва поставила у овом региону, Кирил Стремоусов, рекао је раније у понедељак руској државној новинској агенцији РИА да је Колихајев нанео „много штете“ руском „процесу денацификације“ у Украјини и да је „коначно неутралисан“.

Руска артиљерија је уништила колону са командним саставом 10. брдске јуришне бригаде Оружаних снага Украјине. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА