Најновије

Јелена Павловић (МИ – Глас из народа): Поновити изборе у Београду, Несторовић није Вучићев

Народна посланица Јелена Павловић са листе „МИ – Глас из народа“, која је подржала Бранимира Несторовића и Александра Павића у сукобу са остатком оснивача удружења, наводида је потребно ићи на нове београдске изборе.

Несторовић и Павић су, подсетимо, након сукоба са остатком оснивача покрета, најавили формирање нове организације, а за њима је кренуо и део посланика. У Скупштини града Београда они ће имати укупно два одборника – Несторовића и Бранислава Антонијевића.

Павловић наводи да је нужно да се иде на нове београдске изборе, те да ако неко тврди да има већину – ред је да се то провери.

„Све што нису нови избори је велики ризик и ја то никоме не бих саветовала. Једноставно, не само да не би било легитимно, него није ни легално. Гласови које је добио „МИ – Глас из народа“ јесу опозициони, да је неко хтео да гласа за власт гласао би за њих. То би довело до подношења кривичних пријава, јер ако се неко представљао да је опозиција, а то суштински није, то је онда лажно представљање“, образлаже Павловић свој став.

Народна посланица напомиње да не мисли да је Несторовић „човек Александра Вучића“, како постоји виђење у делу јавности, те мисли да је близак са Милорадом Додиком.

„Не знам да ли је блискост са Додиком утицала на ову политичку одлуку Несторовића, али то није питање за мене да бих ја била сад сигурна“, рекла је.

Аргументујући став да Несторовић није Вучићев наша саговорница истиче да се управо он први се заложио да „МИ“ након избора не улази у коалиције са било ким.

„Могу само за себе да гарантујем, да се разумемо. Али не мислим да је то тако јер се сећам иницијалних разговора. Бранко Павловић је први поставио питање да ли ћемо када се заврше избори да идемо у коалицију. Несторовић је први скочио и рекао какве коалиције, не крећемо ваљда од нуле да би ишли у коалиције. Затим сам се ја надовезала и рекла да свако од нас може да оде у било коју странку и да је сулудо да аганжујемо 10.000 људи, да им одузимамо време и дајемо наду, да бисмо онда ишли у коалиције. Управо због Несторовића је скресана та идеја“, наводи Павловић.

Павловић каже да је потписница споразума о оснивању групе грађане „МИ – Глас из народа“, напомињући да је на изборима учествовала ГГ, а не удружење на које се позива пет оснивача који су у спорењу с Павловићев и Несторовићем. Напомиње да удружење није политички субјект.

Указује да је након избора направљена велика пауза и да је сва пажња усмерена само на формирање политичке странке, те да је она за ту одлуку сазнала из медија.

Павловић каже и да су она и Бранко Лукић, такође посланик који је уз Несторовића, заступници групе грађана, да нису небитни, али да су искључени из приче о оснивању странке.

Планирано је било да у периоду од неколико година том странком управља веће од седморо оснивача, указује она.

„Зашто је унапред речено ко су тих седам људи који би чинили руководство? Не кажем да је требало да будем ја, могао је неко бољи од мене. Може да буде и странка, да је води и троје и седам људи, али о томе треба да се прича. Ту је дошло до мимоилажења јер је снага сва кренула у формирање странке и то на врло крут начин“, наводи Павловић.

Говорећи о сукобу на састанку након ког је речено да су Павић и Несторовић напустили покрет, она каже да је све требало да преноћи како би се могло јасно разумети ко је шта желео да каже, те да није требало тако брзо изаћи са саопштењем оних који се сматрају „настављачима МИ“ и који су управо пласирали информацију о напуштању покрета од стране двојице поменутих оснивача.

„Мене је позвао Бранко Павловић и имала сам у кампањи доста задатака, од сакупљања потписа до предаје листе. Ствар се променила када се дошло до освајања мандата. Раније смо имали састанке, али је након избора дошло до затварања и ја сам неке од колега посланика упознала на конститутивној седници. Мислим да се хтео створити монопол за одлучивање, то може бити и добро и лоше, али мислим да то не може донети неопходни напредак“, наводи.

Потребно је да се смире страсти, каже посланица и напомиње да очекује да ће се уместо једне добити две квалитетне посланичке групе.

„Подржаћемо сваки њихов добар предлог у Скупштини, очекујемо и да ће они наш“, наводи Павловић.

Она каже да очекује оснивање нове организације, али да је преурањено говорити да ли ће се она заиста звати „Прави МИ – Глас из народа“, како је то рекао Бранимир Несторовић.

ПУЦА ЗАПАРОШКИ ФРОНТ: Руска војска напредује ка Работину (МАПА)

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА