Најновије

САД МОГУ ДА ПОШАЊУ ТРУПЕ У УКРАЈИНУ? Амерички конгрес Кијеву припрема нови пакет помоћи, Москви санкције

Потпуковник америчке војске у пензији сматра да би нови пакет америчке помоћи Кијеву могао да стигне прекасно, јер руска војска наставља да напредује.

Сједињене Америчке Државе би могле да одлуче да пошаљу своје трупе у Украјину после пораза украјинске војске, рекао је пензионисани амерички потпуковник Александар Виндман за Ем-Си-Ен-Би-Си. 

"Ово (нови пакет помоћи Украјини) је изузетно важан јер не желимо да се наше трупе боре у Украјини, ако Украјина не успе, видећемо ситуацију у којој ће Русија повећати вероватноћу за слањем америчких трупа у Украјину", рекао је он.

Виндман је упозорио да би Кијев могао да добије нови пакет помоћи од Вашингтона прекасно – док руска војска наставља да напредује.

Председник Русије Владимир Путин је обраћајући се Савезној скупштини оценио да опасне акције и изјаве Запада, као и евентуално слање војних трупа у Украјину, могу да испровоцирају сукоб са употребом нуклеарног оружја и уништење цивилизације.

Иначе, данас се очекује да Представнички дом америчког Конгреса, који контролишу републиканци, гласају и усвоје нови пакет вредан 95 милијарди долара који пружа безбедносну помоћ Украјини, Израелу и Тајвану. 

Седница је почела разматрањем закона који америчком председнику даје овлашћење да уведе нове санкције Москви и Техерану.

Овај документ садржи одредбе о конфискацији руске имовине, укључујући забрану њеног одмрзавања, овлашћење да се Кијеву обезбеди компензација коришћењем ових средстава и њихово коришћење за обнову Украјине.

Након тога, конгресмени ће размотрити законе за подршку савезницима у индо-пацифичком региону. Затим ће прећи на пакет нове подршке Кијеву. Конгресмени ће морати да размотре и амандмане на документ о финансирању Украјине за који је већ предложено преко 130 допуна.

РУСКИ ПВО СИСТЕМИ РУШЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Оборени украјински "Су-25"

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА