Састојци:
јаја 5
млевених ( сецканих ) лешника 100г
шећера 200г
кашика уља 5
кашика брашна 5
прашак за пециво 1
еурокрема 200г
млека 700мл
пудинга од ваниле 2
маргарина 125г
слатке павлаке 500мл
Припрема:
У тепсију ставити папир за пецење па на њему распоредити млевене (сецкане лешнике). Одвојити беланца од жуманца па умутити чврст снег, додати шећер, жуманца,уље и брашно помешано са прашом за пециво. Смесу за бисквит сипати преко лешнике па пеђи на 180 степени око 15 мин.
Печен бисквит извадити из тепсије и окренути тако да лешници дођу одозго. Еурокрем растопити на тихој ватри па премазати преко топлог бисквита па оставити да се хлади. У млеко скувати пудинге по рецепту, охладити па додати пенасто умућен маргарин. Премазати крем преко охлађеног бисквита. Умутити слатку павлаку па украсити колач по жељи.
Рецепт за Јафа колач прочитајте ОВДЕ.
Извор: Ало