Најновије

АМЕРИКАНЦИ ОПЕТ МЕЉУ ИСТО: Приштина мора да оснује ЗСО - Вучић и О'Брајан различито о проблемима

Помоћник секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмс О'Брајан je рекао да су су првенствено разговарали о Вучићевој посети Њујорку.
О'Брајан и Вучић

О'Брајан и Вучић

"Косово је обећало да ће спровести обавезу да оснује ЗСО и то је од кључног значаја за Србе. Ако постоји забринутост да међународна заједница не испуњава своје обавезе, надам се да ћемо радити на томе да испунимо обећано и помогнемо. Међународна политика према Србима на КиМ почива на заснивању ЗСО", рекао је Вучић.

О гласању по питању Резолуције о Сребреници рекао је, како је био део правног тима који је истраживао убиства у тој области

"Многи починиоци су били у истражном постпуку и осуђени су. Сећам се и тога да је најтежи део истраге, када су нам војска РС и званичници Срспке гарантовали безбедност. Данас морамо да се суочимо са истоном, тада смо били партнери и морамо и даље", рекао је амерички званичник.

Председник Србије Александар Вучић каже да је свестан да је Америка суперсила а да је Србија мала, али да ће се борити против пријема Косова у Савет Европе.

“Ми ћемо се онолико колико можемо супротставити том насиљу и над српском државом и народом и борити се. Изгубили-изгубили, шта да радимо.

Вучић је рекао да ће се Србија супроставити свом снагом и у Уједињеним нацијама, истичући да Србија и САД добро сарађују на економском пољу.

"Много лажи долази о наводном рату, о неком нападу Србије, тешко је свакодневно одговарати на бесмислице и лажи. Захвалан сам О'Брајану због истицања обавезе да треба да оснује ЗСО. То је већ 11 година мртво слово на папиру. И Приштина и Европљани нас лажу о томе већ 11 година", изјавио је Вучић.

Нагласио је да ће резолуција о Сребреници пореметити односе у региону, јер је у питању одлука једног народа против другог народа БиХ и додао је да је изјашњавање о томе противправно измештено из Савета безбедности УН.

"Питање је покренуто на 29-годишњицу, гле чуда. И није уперено против Срба, него је онако. Ми Срби то нисмо тако разумели, супротставићемо се у УН колико можемо", додао је Вучић.

Како је рекао и када будемо изгубили у СЕ, и кад формално будемо изгубили у УН, када се и то буде десило мораћемо да дигнемо главу и боримо се за економски напредак Србије.

Прочитајте ОВДЕ о тензијама унутар опозиције поводом одлуке о изборима 2. јуна

Извор: Правда.рс / РТС / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА