Најновије

ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ: „Босна“ - Титова мафијашка држава

Џевад Галијашевић

Џевад Галијашевић

Пише: Џевад Галијашевић

ТИТО је васкрсао у Сарајеву али ријеч је, о неком другом Титу, најважнијем нарко босу у Европи, који је, захваљујући владајућој странци у БиХ „Народ и Правда“, и њеном шефу, актуелном министру вањских послова Елмедину Конаковићу премрежио и окупирао БиХ.

Мафијашки „супер картел“, у сарадњи са бошњачким елитама и дјелом западних владара у Босни и Херцеговини, направио је царство кокаина?!

Министарство унутрашњих послова муслиманско-хрватске Федерације облачи своју специјалну јединицу донацијом Титовог картела – комуницира са јавности преко wеб странице коју одржава Гордан Мемија „главни перач пара“ Титовог картела који је ухапшен заједно са Вахидином Муњићем, директором те полиције и Мустафом Селмановићем, командантом специјалне јединице полиције, и који су свечаним постројавањем полиције, дочекани након изласка из притвора.

Мафија у сарајеву има своју полицију, своје, тужиоце, судије и политичаре. 

ТИТОВИ ВОЈНИЦИ, КОКАИН ИЗ ПЕРУА ПЕРУ У БОСНИ:

Тито из Буљаковог потока, сада из Дубаија од БиХ, некад вехабијско-терористичке колоније Ал Каиде, направио је  базу свога нарко картела потврђујући у пракси да Амерички планови да се против воље Срба и Хрвата, уз подршку Бошњака, направи унитарна држава, није план већ озбиљна болест, Американаца и Бошњака. Тито им је преузео државу, њене институције, МУП муслиманско-хрватске федерације, Граничну полицију, Обавјештајно безбједносну агенцију те Министарство иностраних послова и министарство одбране. Правосуђе је свакако криминализовано и купљено још раније, преко Кељмендија и Радончића. 

Отпор Титовој окупацији и у Сарајеву се данас,јавља са више страна. Годинама већ, сарајевски ратни херој Амир Пашић Фаћо, саборац и друг  легендарних бошњачких команданата: Цаце, Ћеле и Јуке, путем свога yоутубе канала, први је, јуначки, отворено и снажно уперио прстом у мафијашку хоботницу, која је уништила сваку форму државности БиХ, понизила Бошњаке а посебно Сарајево и Сарајлије. У причу и борбу, се укључио и Авдо Авдић преко ратно-профитерске телевизије предратних те-ве механичара данас великих тајкуна, из породице Швракић - оца Емина, синова Мухамеда и Елвира. Преко њиховог њиховог кућног мегафона, „Хаyат ТВ. Авдић је остао упамћен као „портпарол“ и јаран, хапшеног  и кривично гоњеног, директора ОБА Османа-Осмице, Мехмедагића. Велики медији шуте, јер је Тито, закључао Босну и она, више није; ни српска, ни хрватска ни муслиманска, већ мафијашка.

Да би се истина о мафијашкој, Титовој држави уклонила из наслова утицајних медија, на сцену у Сарајеву су истрчали прво Кристијан Шмит са својим приватним законима, а за њим западни пулени: Елмедин Конаковић, Рамо Исак и Зукан Хелез, пријетећи новим ратом; причајући  о Републици Српској као Руској губернији и пријетњи европском миру. Пошто се нико није посебно занимао за те политичке идиотарије, устали су Златко Лагумџија и Денис Бећировић, самовољно, мимо процедура, покренули причу о Сребреници у Генералној скупштини УН.

За то време у Београд је дошао један од највећих свјетских државника, Предсједник једна од три најмоћнијих држава на планети, а Бошњаци, за то вријеме, иду у Бањалуку да отворе, обновљену Арнаудија џамију. И на том мјесту, да подијеле радост обневе и открију „тајну истину“ коју бошњачке бали-елите крију од свога народа, дошли су и Предсједник Републике Српске Милорад Додик, Српоски члан Предсједништва Жељка Цвијановић и Предсједник владе Републике Српске Радован Вишковић и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. Учешћем у овој прослави најважнији лидери српске политике са ове стране Дрине, јасно су ставили до знања, да је рат, тек вирус у лудим главама бошњачких политичара повезаних са глобалним нарко-картелима.

Срби су, међутим, пуно бољи људи, од онога што затуцана бошњачка елита шири Босном као заразу и представља као државоторну стратегију. На прославу обнове једне од најважнијих џамија у БиХ, није дошао ниједан лажни муслиман, који само дћамијају, ратују и селамају иза политичких говорница у Сарајеву. Наредни дан психопата и министар одбране Зукан Хелез је наставио да прича о дроновима и рату а бошњачки, мафијашки медији су углавном прешутили о значају доласка Милорада Додика и његових сарадника међу муслимане, у доба, у коме на Западу пале Куране, руше муслиманске државе и праве од муслимана терористе. Новинарско мафијашка екипа у најутицајнијем чаршсијском порталу „Клиx.ба“, се мало ушутила након што су у јавности осванули транскрипти разговора Титових мафијаша из 2021. године о плану да се „купи тај Клиx.ба“. У сваком случају, били или не били продани или купљени, понашају се, пишу и дјелују као да већ јесу. Зато се наставља прича о Сребреници, о новом рату и велича се нацистички кепец, Кристијан Шмит.

Прича о Едину Гачанину званом Титу, постала је позната на Западу, када је прије ти године, Тито као холандски држављанин поријеклом из БиХ, пуштен на слободу, два мјеесеца након што је ухапшен у Дубаију у УА Емиратима, у међународној операцији „Пустињска свијетлост“. 

Није до краја јасно како се ово догодило – холандски медији тврде да  власти нису на време у Емирате послале захтијев за изручење Гачанина. 

Важно је нагласити, да Тито, као један од шефова европског суперкартела, према подацима Еуропола, држи чак трећину увоза кокаина у Европу. Сем Гачанина, на слободу је пуштен и његов сарадник Заухаир Б. из Ротердама. Њих двојица ухапшени су у 21. новембра 2022. године у великој међународној акцији предвођеном Еурополом и названој  „Пустињска светлост“ и од тада су у фокусу. Обојица су осумњичени да су водили „суперкартел“, који, по тврдњама Еуропола, управља трећином продаје кокаина у Европи. Холандија је имала рок од 40 дана од хапшења Уједињеним Арапским Емиратима, поднесе захтјев за изручење Тита али, пропушта рок да достави доказе, па је изручење Тита одбијено и он је пуштен на слободу 29.12. 2022. г.

Иначе, у операцији „Пустињске свјетлости“ ухапшене су 43 особе у Холандији, Белгији, Француској и Шпанији. Шест особа осумњичених да су вође картела ухапшено је у Дубаију.  Нарко-банда је ослабљена након  што су дешифроване поруке са специјалних „скај“ телефона, које су криминалци користили за безбиједну и тајну комуникацију. Еуропол је саопштио, да је током истраге заплењено 30 тона дроге од суперкартела које чине криминалне групе са Балкана, из Ирске, Италије и Марока. Тито, као вођа балканских криминалаца у овој моћној криминалној организацији, користи мрежу за увоз кокаина из Јужне Америке у Европу, али и на друге континенте. Највише дроге куповано је у Перуу. 

„Един Гачанин, родом из Сарајева, вођа је картела Тито и Дино, коме припадају и чланови његове породице и пријатељи из Босне и Херцеговине“, пише у саопштењу америчког Министарства финансија о њиховој одлуци да се Титу и породици, уведу санкција.

БОСНОМ СЕ ПРОЛАМА: МИ СМО ТИТОВИ – ТИТО ЈЕ НАШ

Титово клупко „пријатеља Босне“, почело је да се одмотава, када је крајем прошле године, 21. децемра 2023.године, на сарајевском аеродрому, ухапшен бивши припадник Специјалне јединице Министарства унутрашњих послова муслиманско-хрватске Федерације, Џенис Кадрић. Он је био Титов тјелохранитељ и у његовој комуникацији се могло чути о планираним убиствима цивила у Сарајеву и БиХ – затим о бацању бомби и застрашивању становништва - о паљењу аутомобила и кућа: „Босанци воле овоземаљски живот и кукавице су – уз њихов страх најлакше ће бити владати“, мудро ће закључити Титов специјалац. Истовремено у његовој комуникацији из 2021.године, истражитељи су открили да, „Тито планира освојити власт у БиХ – финансирати главну странку а остале уништити, те да у марту, у Дубаи долази Елмедин Конаковић, како би преговарао о улози политичке власти у Титовим пословима, за које је нужно контролисати полицију, граничне прелазе, правосуђе а уз њих, министарства туризма и пољопривреде

И све се то, двије године касније, управо тако одвијало и учинило.  

Иако су Гачанина тражиле многе полиције света, у Босни и Херцеговини је он био „штићена личност“, од стране  полиције која је требало да га хапси. Врхунац цинизма је био, донација Едина Гачанина, и финансирање набавке  опреме за специјалну полицијску јединиу Федерације БиХ. 

Ипак, све је кренуло у другом смјеру пре неки дан, када су у великој акцији полиције у БиХ, приведене 23 особе, због прања новца и злоупотреба положаја, и веза са "суперкартелом" Тито и Дино, одговоним за шверц великих пошиљки из Јужне Америке у Европу. 

Главни дилери су ухапшени у Федералном МУП-у гдје су били, и још увијек су на кључним позицијама.
Када је међу њима ухапшен и Гордан Мемија, лични пријатељ и „бизнисмен од повјерења“ - Конаковић, лидер Народа и правде, лидер “тројке” и замишљени лидер бошњачке политике, реагује нервозно и у паници, даје ватрено интониране изјаве, сазива пресс конференције у министарству иностраних послова: тумачи оптужницу и пријети тужиоцима, вријеђа судије, новинаре и опозицију.

Али „Тресла се гора, родио се миш“, јер је, након велике акције хапшења, Суд БиХ одредио  притвор Аднану Смајловићу Пепију, Санчезу Јукићу и Аиди Халаћ који су ухапшени у оквиру акције Блацк Тие 2. Ипак, оно што је највише уплашило Конаковића, су мјере забране, одређене директору зеничке болнице, Тарику Зуловићу, Харису Бехраму, Мирсаду Скопаку, Маку Шемшићу, Елмиру Сарићу и Смаилу Шикалу. И, наравно, куму и перачу новца, бизнизмену Гордану Мемији. За ових десет особа Суд БиХ је утврдио да постоји основана сумња да су учинили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима прање новца, те да су сарађивали са нарко картелом Едина Гачанина Тита. Посебно, када је у питању Гордан Мемија, кум министра Конаковића, Суд констатује:

“Доказима је поткрепљено постојање основане сумње да је Гордан Мемија учествовао у организацији набавке и донирања специјалних полицијских униформи Специјалној полицијској јединици Федералне управе полиције ФМУП-а у периоду 2016/2017 године, на начин да је средином 2016. износ од око 320.000,00 Еура, преузет од Елмира Сарића и његове супруге Натхалие. За овај новац, он је знао да потиче из криминалних активности, али је са пословним партнером Аламеровић Ермином, зв. „Кики“. посредством своје фирме “Рхеа Еxпрес” искористио за набавку и увоз специјалне полицијске опреме коју ће уручити као донацију, прикривши  траг новца, чиме се вршило “прање” новца који потиче из кривичних дјела неовлаштене трговине опојним дрогама, од стране организоване криминалне групе “Тито и Дино”.

У овој одлуци суда, међутим, недостају два важна имена – Аљоша Чампара и Един Форто. Наиме, Чампара као тадашњии министар унутрашњих послова договара са Едином Фортом, тада предсједником Владе Кантона Сарајево да та институција одобри помоћ “вишим нивоима власти”, обезбијеђујући  новац за плаћање царине за опрему донирану из картела. Након тога, РХЕА ЕXПРЕС се појављује као донатор униформи за Специјалну јединицу ФУП-а. Међутим, тадашњи директор Федералне управе полиције Драган Лукач одбија прихватити донацију од Кикијеве компаније, па се, у све, поново мора укључити Аљоша Чампара. Умјесто Федералне Управе Полиције, донацију РХЕА ЕXПРЕС-а прихвата Федерално министарство унутрашњих послова са Аљошом Чампаром на челу. Након тога Чампара униформе донира Специјалној полицијској јединици ФУП-а сигуран, да ће његов рођени брат, тужилац Дубравко Чампара, бити сигуран извор заштите због начина на који је извршено прање новца за Тита. Јер, у све политички мотивисане предмете Тужилаштва БиХ, који доводе до хапшења високих званичника Федерације БиХ, били су укључеиа, синови комунистичког тужиоца у БиХ Авде Чампаре, смјењеног због злоупотреба у афери „Агрокомерц“, славне побјегуље из рата, браћа Аљоша и Дубравко Чампара, а уз њих и државни тужилац Олег Чавка.  Хапшење Јерка Лијановића, Живка Будимира, Фахрудина Радончића, Фадила Новалића, Предрага Куртеша и Османа Мехмедагића, је директно или индиректно, вршили су Олег Чавка и браћа Дубравко и Аљоша Чампара. При томе - Аљоша, као министар претходник Раме Исака, Мемијином Фото Арту додјељује услуге мјесечног хостинга и одржавања wеб странице Федералног министарства унутрашњих послова, Чампарину праксу наставља и Рамо Исак који, Мемији даје нови уговор чиме фирма на основу “директних споразума” од ФМУП-а остварује приход укупне вриједности, од 33 хиљаде КМ. 

Док је Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) 19. априла 2016. године бизнисмена Гордана Мемију пријављивала Тужилаштву кантона, због организованог криминала и прања новца, федерални министар полиције Аљоша Чампара му додјељује уговоре и прославља улогу Мемије у дочеку, у Сарајеву, нарко босса Едина Гачанина Тита. 

Најважније питање за грађане Босне и Херцеговине и српске и хрватске политичке елите: вриједи ли, уопште даље преговарати са сарајевском мафијом и од њих, и њихових покровитеља, очекивати да прихвате и поштују међународне уговоре и проводе Дејтонски споразум?! Они су спремни угрозити мир и изазвати рат – само да не иду у затвор.
А тамо им је мјесто.

Прочитајте ОВДЕ две поучне приче из Кине

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА