Najnovije

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: „Bosna“ - Titova mafijaška država

DŽevad Galijašević

DŽevad Galijašević

Piše: DŽevad Galijašević

TITO je vaskrsao u Sarajevu ali riječ je, o nekom drugom Titu, najvažnijem narko bosu u Evropi, koji je, zahvaljujući vladajućoj stranci u BiH „Narod i Pravda“, i njenom šefu, aktuelnom ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću premrežio i okupirao BiH.

Mafijaški „super kartel“, u saradnji sa bošnjačkim elitama i djelom zapadnih vladara u Bosni i Hercegovini, napravio je carstvo kokaina?!

Ministarstvo unutrašnjih poslova muslimansko-hrvatske Federacije oblači svoju specijalnu jedinicu donacijom Titovog kartela – komunicira sa javnosti preko web stranice koju održava Gordan Memija „glavni perač para“ Titovog kartela koji je uhapšen zajedno sa Vahidinom Munjićem, direktorom te policije i Mustafom Selmanovićem, komandantom specijalne jedinice policije, i koji su svečanim postrojavanjem policije, dočekani nakon izlaska iz pritvora.

Mafija u sarajevu ima svoju policiju, svoje, tužioce, sudije i političare. 

TITOVI VOJNICI, KOKAIN IZ PERUA PERU U BOSNI:

Tito iz Buljakovog potoka, sada iz Dubaija od BiH, nekad vehabijsko-terorističke kolonije Al Kaide, napravio je  bazu svoga narko kartela potvrđujući u praksi da Američki planovi da se protiv volje Srba i Hrvata, uz podršku Bošnjaka, napravi unitarna država, nije plan već ozbiljna bolest, Amerikanaca i Bošnjaka. Tito im je preuzeo državu, njene institucije, MUP muslimansko-hrvatske federacije, Graničnu policiju, Obavještajno bezbjednosnu agenciju te Ministarstvo inostranih poslova i ministarstvo odbrane. Pravosuđe je svakako kriminalizovano i kupljeno još ranije, preko Keljmendija i Radončića. 

Otpor Titovoj okupaciji i u Sarajevu se danas,javlja sa više strana. Godinama već, sarajevski ratni heroj Amir Pašić Faćo, saborac i drug  legendarnih bošnjačkih komandanata: Cace, Ćele i Juke, putem svoga youtube kanala, prvi je, junački, otvoreno i snažno uperio prstom u mafijašku hobotnicu, koja je uništila svaku formu državnosti BiH, ponizila Bošnjake a posebno Sarajevo i Sarajlije. U priču i borbu, se uključio i Avdo Avdić preko ratno-profiterske televizije predratnih te-ve mehaničara danas velikih tajkuna, iz porodice Švrakić - oca Emina, sinova Muhameda i Elvira. Preko njihovog njihovog kućnog megafona, „Hayat TV. Avdić je ostao upamćen kao „portparol“ i jaran, hapšenog  i krivično gonjenog, direktora OBA Osmana-Osmice, Mehmedagića. Veliki mediji šute, jer je Tito, zaključao Bosnu i ona, više nije; ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, već mafijaška.

Da bi se istina o mafijaškoj, Titovoj državi uklonila iz naslova uticajnih medija, na scenu u Sarajevu su istrčali prvo Kristijan Šmit sa svojim privatnim zakonima, a za njim zapadni puleni: Elmedin Konaković, Ramo Isak i Zukan Helez, prijeteći novim ratom; pričajući  o Republici Srpskoj kao Ruskoj guberniji i prijetnji evropskom miru. Pošto se niko nije posebno zanimao za te političke idiotarije, ustali su Zlatko Lagumdžija i Denis Bećirović, samovoljno, mimo procedura, pokrenuli priču o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Za to vreme u Beograd je došao jedan od najvećih svjetskih državnika, Predsjednik jedna od tri najmoćnijih država na planeti, a Bošnjaci, za to vrijeme, idu u Banjaluku da otvore, obnovljenu Arnaudija džamiju. I na tom mjestu, da podijele radost obneve i otkriju „tajnu istinu“ koju bošnjačke bali-elite kriju od svoga naroda, došli su i Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Srposki član Predsjedništva Željka Cvijanović i Predsjednik vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Učešćem u ovoj proslavi najvažniji lideri srpske politike sa ove strane Drine, jasno su stavili do znanja, da je rat, tek virus u ludim glavama bošnjačkih političara povezanih sa globalnim narko-kartelima.

Srbi su, međutim, puno bolji ljudi, od onoga što zatucana bošnjačka elita širi Bosnom kao zarazu i predstavlja kao državotornu strategiju. Na proslavu obnove jedne od najvažnijih džamija u BiH, nije došao nijedan lažni musliman, koji samo dćamijaju, ratuju i selamaju iza političkih govornica u Sarajevu. Naredni dan psihopata i ministar odbrane Zukan Helez je nastavio da priča o dronovima i ratu a bošnjački, mafijaški mediji su uglavnom prešutili o značaju dolaska Milorada Dodika i njegovih saradnika među muslimane, u doba, u kome na Zapadu pale Kurane, ruše muslimanske države i prave od muslimana teroriste. Novinarsko mafijaška ekipa u najuticajnijem čaršsijskom portalu „Klix.ba“, se malo ušutila nakon što su u javnosti osvanuli transkripti razgovora Titovih mafijaša iz 2021. godine o planu da se „kupi taj Klix.ba“. U svakom slučaju, bili ili ne bili prodani ili kupljeni, ponašaju se, pišu i djeluju kao da već jesu. Zato se nastavlja priča o Srebrenici, o novom ratu i veliča se nacistički kepec, Kristijan Šmit.

Priča o Edinu Gačaninu zvanom Titu, postala je poznata na Zapadu, kada je prije ti godine, Tito kao holandski državljanin porijeklom iz BiH, pušten na slobodu, dva mjeeseca nakon što je uhapšen u Dubaiju u UA Emiratima, u međunarodnoj operaciji „Pustinjska svijetlost“. 

Nije do kraja jasno kako se ovo dogodilo – holandski mediji tvrde da  vlasti nisu na vreme u Emirate poslale zahtijev za izručenje Gačanina. 

Važno je naglasiti, da Tito, kao jedan od šefova evropskog superkartela, prema podacima Europola, drži čak trećinu uvoza kokaina u Evropu. Sem Gačanina, na slobodu je pušten i njegov saradnik Zauhair B. iz Roterdama. NJih dvojica uhapšeni su u 21. novembra 2022. godine u velikoj međunarodnoj akciji predvođenom Europolom i nazvanoj  „Pustinjska svetlost“ i od tada su u fokusu. Obojica su osumnjičeni da su vodili „superkartel“, koji, po tvrdnjama Europola, upravlja trećinom prodaje kokaina u Evropi. Holandija je imala rok od 40 dana od hapšenja Ujedinjenim Arapskim Emiratima, podnese zahtjev za izručenje Tita ali, propušta rok da dostavi dokaze, pa je izručenje Tita odbijeno i on je pušten na slobodu 29.12. 2022. g.

Inače, u operaciji „Pustinjske svjetlosti“ uhapšene su 43 osobe u Holandiji, Belgiji, Francuskoj i Španiji. Šest osoba osumnjičenih da su vođe kartela uhapšeno je u Dubaiju.  Narko-banda je oslabljena nakon  što su dešifrovane poruke sa specijalnih „skaj“ telefona, koje su kriminalci koristili za bezbijednu i tajnu komunikaciju. Europol je saopštio, da je tokom istrage zaplenjeno 30 tona droge od superkartela koje čine kriminalne grupe sa Balkana, iz Irske, Italije i Maroka. Tito, kao vođa balkanskih kriminalaca u ovoj moćnoj kriminalnoj organizaciji, koristi mrežu za uvoz kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali i na druge kontinente. Najviše droge kupovano je u Peruu. 

„Edin Gačanin, rodom iz Sarajeva, vođa je kartela Tito i Dino, kome pripadaju i članovi njegove porodice i prijatelji iz Bosne i Hercegovine“, piše u saopštenju američkog Ministarstva finansija o njihovoj odluci da se Titu i porodici, uvedu sankcija.

BOSNOM SE PROLAMA: MI SMO TITOVI – TITO JE NAŠ

Titovo klupko „prijatelja Bosne“, počelo je da se odmotava, kada je krajem prošle godine, 21. decemra 2023.godine, na sarajevskom aerodromu, uhapšen bivši pripadnik Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova muslimansko-hrvatske Federacije, DŽenis Kadrić. On je bio Titov tjelohranitelj i u njegovoj komunikaciji se moglo čuti o planiranim ubistvima civila u Sarajevu i BiH – zatim o bacanju bombi i zastrašivanju stanovništva - o paljenju automobila i kuća: „Bosanci vole ovozemaljski život i kukavice su – uz njihov strah najlakše će biti vladati“, mudro će zaključiti Titov specijalac. Istovremeno u njegovoj komunikaciji iz 2021.godine, istražitelji su otkrili da, „Tito planira osvojiti vlast u BiH – finansirati glavnu stranku a ostale uništiti, te da u martu, u Dubai dolazi Elmedin Konaković, kako bi pregovarao o ulozi političke vlasti u Titovim poslovima, za koje je nužno kontrolisati policiju, granične prelaze, pravosuđe a uz njih, ministarstva turizma i poljoprivrede

I sve se to, dvije godine kasnije, upravo tako odvijalo i učinilo.  

Iako su Gačanina tražile mnoge policije sveta, u Bosni i Hercegovini je on bio „štićena ličnost“, od strane  policije koja je trebalo da ga hapsi. Vrhunac cinizma je bio, donacija Edina Gačanina, i finansiranje nabavke  opreme za specijalnu policijsku jediniu Federacije BiH. 

Ipak, sve je krenulo u drugom smjeru pre neki dan, kada su u velikoj akciji policije u BiH, privedene 23 osobe, zbog pranja novca i zloupotreba položaja, i veza sa "superkartelom" Tito i Dino, odgovonim za šverc velikih pošiljki iz Južne Amerike u Evropu. 

Glavni dileri su uhapšeni u Federalnom MUP-u gdje su bili, i još uvijek su na ključnim pozicijama.
Kada je među njima uhapšen i Gordan Memija, lični prijatelj i „biznismen od povjerenja“ - Konaković, lider Naroda i pravde, lider “trojke” i zamišljeni lider bošnjačke politike, reaguje nervozno i u panici, daje vatreno intonirane izjave, saziva press konferencije u ministarstvu inostranih poslova: tumači optužnicu i prijeti tužiocima, vrijeđa sudije, novinare i opoziciju.

Ali „Tresla se gora, rodio se miš“, jer je, nakon velike akcije hapšenja, Sud BiH odredio  pritvor Adnanu Smajloviću Pepiju, Sančezu Jukiću i Aidi Halać koji su uhapšeni u okviru akcije Black Tie 2. Ipak, ono što je najviše uplašilo Konakovića, su mjere zabrane, određene direktoru zeničke bolnice, Tariku Zuloviću, Harisu Behramu, Mirsadu Skopaku, Maku Šemšiću, Elmiru Sariću i Smailu Šikalu. I, naravno, kumu i peraču novca, biznizmenu Gordanu Memiji. Za ovih deset osoba Sud BiH je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su učinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, te da su sarađivali sa narko kartelom Edina Gačanina Tita. Posebno, kada je u pitanju Gordan Memija, kum ministra Konakovića, Sud konstatuje:

“Dokazima je potkrepljeno postojanje osnovane sumnje da je Gordan Memija učestvovao u organizaciji nabavke i doniranja specijalnih policijskih uniformi Specijalnoj policijskoj jedinici Federalne uprave policije FMUP-a u periodu 2016/2017 godine, na način da je sredinom 2016. iznos od oko 320.000,00 Eura, preuzet od Elmira Sarića i njegove supruge Nathalie. Za ovaj novac, on je znao da potiče iz kriminalnih aktivnosti, ali je sa poslovnim partnerom Alamerović Erminom, zv. „Kiki“. posredstvom svoje firme “Rhea Expres” iskoristio za nabavku i uvoz specijalne policijske opreme koju će uručiti kao donaciju, prikrivši  trag novca, čime se vršilo “pranje” novca koji potiče iz krivičnih djela neovlaštene trgovine opojnim drogama, od strane organizovane kriminalne grupe “Tito i Dino”.

U ovoj odluci suda, međutim, nedostaju dva važna imena – Aljoša Čampara i Edin Forto. Naime, Čampara kao tadašnjii ministar unutrašnjih poslova dogovara sa Edinom Fortom, tada predsjednikom Vlade Kantona Sarajevo da ta institucija odobri pomoć “višim nivoima vlasti”, obezbijeđujući  novac za plaćanje carine za opremu doniranu iz kartela. Nakon toga, RHEA EXPRES se pojavljuje kao donator uniformi za Specijalnu jedinicu FUP-a. Međutim, tadašnji direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač odbija prihvatiti donaciju od Kikijeve kompanije, pa se, u sve, ponovo mora uključiti Aljoša Čampara. Umjesto Federalne Uprave Policije, donaciju RHEA EXPRES-a prihvata Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova sa Aljošom Čamparom na čelu. Nakon toga Čampara uniforme donira Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a siguran, da će njegov rođeni brat, tužilac Dubravko Čampara, biti siguran izvor zaštite zbog načina na koji je izvršeno pranje novca za Tita. Jer, u sve politički motivisane predmete Tužilaštva BiH, koji dovode do hapšenja visokih zvaničnika Federacije BiH, bili su uključeia, sinovi komunističkog tužioca u BiH Avde Čampare, smjenjenog zbog zloupotreba u aferi „Agrokomerc“, slavne pobjegulje iz rata, braća Aljoša i Dubravko Čampara, a uz njih i državni tužilac Oleg Čavka.  Hapšenje Jerka Lijanovića, Živka Budimira, Fahrudina Radončića, Fadila Novalića, Predraga Kurteša i Osmana Mehmedagića, je direktno ili indirektno, vršili su Oleg Čavka i braća Dubravko i Aljoša Čampara. Pri tome - Aljoša, kao ministar prethodnik Rame Isaka, Memijinom Foto Artu dodjeljuje usluge mjesečnog hostinga i održavanja web stranice Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Čamparinu praksu nastavlja i Ramo Isak koji, Memiji daje novi ugovor čime firma na osnovu “direktnih sporazuma” od FMUP-a ostvaruje prihod ukupne vrijednosti, od 33 hiljade KM. 

Dok je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) 19. aprila 2016. godine biznismena Gordana Memiju prijavljivala Tužilaštvu kantona, zbog organizovanog kriminala i pranja novca, federalni ministar policije Aljoša Čampara mu dodjeljuje ugovore i proslavlja ulogu Memije u dočeku, u Sarajevu, narko bossa Edina Gačanina Tita. 

Najvažnije pitanje za građane Bosne i Hercegovine i srpske i hrvatske političke elite: vrijedi li, uopšte dalje pregovarati sa sarajevskom mafijom i od njih, i njihovih pokrovitelja, očekivati da prihvate i poštuju međunarodne ugovore i provode Dejtonski sporazum?! Oni su spremni ugroziti mir i izazvati rat – samo da ne idu u zatvor.
A tamo im je mjesto.

Pročitajte OVDE dve poučne priče iz Kine

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA