Најновије

СТЕФАНОВИЋ ТВРДИ: Влада не може да забрани - међународна истрага мора бити дозвољена!

Влада не може да забрани рад ниједној међународној мисији, рекао је у интервјуу за лист „Нова“ народни посланик Странке слободе и правде, Борко Стефановић.

Пре одласка у Брисел, где ће се као члан делегације „Србија против насиља” састати са представницима Европске комисије, Стефановић каже да би био велики скандал да влада не пристане на састанак и разговор са нашим домаћим стручњацима и људима задуженим за бирачки списак, а камоли са мисијом ЕК.

“Рекао бих да би то било потпуно политичко рушење и дезинтеграција овог режима, ако се европској експертској мисији физички забрани улазак у Србију“, оцењује Стефановић.

Стефановић тврди да актуелне власти не могу да забране долазак међународним експертима.

“Они не могу забранити рад било које међународне мисије, посебно као држава чланица Уједињених нација, ОЕБС-а и Савета Европе и држава кандидат за чланство у ЕУ. Не можете некоме забранити да дође и изврши дужност у оквиру наших интеграција, што смо ми као земља кандидат прихватили. А ова влада се номинално залаже за чланство у Европској унији, иако се моли Богу да се Србија ни на који начин не приближи Европи.”, каже Стефановић.

“Био би велики скандал да су спречили било какав састанак и разговор са нашим домаћим стручњацима и људима задуженим за бирачки списак и остало. А још већи скандал, а рекао бих и потпуно политичко рушење и дезинтеграција овог режима, била би да им се физички забрани улазак у Србију. Ја у то не верујем и не бих им саветовао да ураде тако нешто. Уосталом, видео сам да Ана Брнабић опет повлачи паралеле са 1914. годином, иако о томе ништа не зна, и опет говори о полицијској истрази. Ово није полицијска истрага. Не разумем зашто јој се из неког разлога дешава полицијска истрага у Србији. Понављам, не ради се ни о каквој полицијској истрази, већ о стручном надзору, утврђивању чињеница и давању препорука. За земљу кандидата. Они то могу да реше, да олакшају себи и коначно да њихов радикал изађе и каже „Србија неће у Европу“. Али нека то кажу грађанима. Не знам зашто вам пре подне захваљују за 200 милиона евра за зелену енергију, а после подне причају о Европској унији као Аустроугарској монархији.”, каже Стефановић у интервјуу за Нова.

“Ово је једноставно неодрживо на средњи и дуги рок. Ова власт ће морати да одлучи да ли и даље жели да лаже сопствене грађане од којих је покрала, или ће коначно рећи истину и скинути им неудобни европски капут и вратити се у радикално рухо.”, каже челник ССП-а.

Прочитајте ОВДЕ шта премијерка Србије каже о међународној истрази о изборима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА