Najnovije

STEFANOVIĆ TVRDI: Vlada ne može da zabrani - međunarodna istraga mora biti dozvoljena!

Vlada ne može da zabrani rad nijednoj međunarodnoj misiji, rekao je u intervjuu za list „Nova“ narodni poslanik Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović.

Pre odlaska u Brisel, gde će se kao član delegacije „Srbija protiv nasilja” sastati sa predstavnicima Evropske komisije, Stefanović kaže da bi bio veliki skandal da vlada ne pristane na sastanak i razgovor sa našim domaćim stručnjacima i ljudima zaduženim za birački spisak, a kamoli sa misijom EK.

“Rekao bih da bi to bilo potpuno političko rušenje i dezintegracija ovog režima, ako se evropskoj ekspertskoj misiji fizički zabrani ulazak u Srbiju“, ocenjuje Stefanović.

Stefanović tvrdi da aktuelne vlasti ne mogu da zabrane dolazak međunarodnim ekspertima.

“Oni ne mogu zabraniti rad bilo koje međunarodne misije, posebno kao država članica Ujedinjenih nacija, OEBS-a i Saveta Evrope i država kandidat za članstvo u EU. Ne možete nekome zabraniti da dođe i izvrši dužnost u okviru naših integracija, što smo mi kao zemlja kandidat prihvatili. A ova vlada se nominalno zalaže za članstvo u Evropskoj uniji, iako se moli Bogu da se Srbija ni na koji način ne približi Evropi.”, kaže Stefanović.

“Bio bi veliki skandal da su sprečili bilo kakav sastanak i razgovor sa našim domaćim stručnjacima i ljudima zaduženim za birački spisak i ostalo. A još veći skandal, a rekao bih i potpuno političko rušenje i dezintegracija ovog režima, bila bi da im se fizički zabrani ulazak u Srbiju. Ja u to ne verujem i ne bih im savetovao da urade tako nešto. Uostalom, video sam da Ana Brnabić opet povlači paralele sa 1914. godinom, iako o tome ništa ne zna, i opet govori o policijskoj istrazi. Ovo nije policijska istraga. Ne razumem zašto joj se iz nekog razloga dešava policijska istraga u Srbiji. Ponavljam, ne radi se ni o kakvoj policijskoj istrazi, već o stručnom nadzoru, utvrđivanju činjenica i davanju preporuka. Za zemlju kandidata. Oni to mogu da reše, da olakšaju sebi i konačno da njihov radikal izađe i kaže „Srbija neće u Evropu“. Ali neka to kažu građanima. Ne znam zašto vam pre podne zahvaljuju za 200 miliona evra za zelenu energiju, a posle podne pričaju o Evropskoj uniji kao Austrougarskoj monarhiji.”, kaže Stefanović u intervjuu za Nova.

“Ovo je jednostavno neodrživo na srednji i dugi rok. Ova vlast će morati da odluči da li i dalje želi da laže sopstvene građane od kojih je pokrala, ili će konačno reći istinu i skinuti im neudobni evropski kaput i vratiti se u radikalno ruho.”, kaže čelnik SSP-a.

Pročitajte OVDE šta premijerka Srbije kaže o međunarodnoj istrazi o izborima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA