Најновије

ЛОНДОН СИЛА КАО НЕКАД? Против Русије и Кине шаље носач авиона, док руска ракета не полети...

Уједињено Краљевство ће послати носач авиона “Краљица Елизабета” у такозване “спорне воде” Пацифика, како би Краљевска морнарица Русији и Кини показала “тешку силу”.

Носач авиона "Краљица Елизабета" (Фото: Јутјуб

Како пише Индепендент, овај носач авиона биће опремљен са две ескадриле авиона Ф-35, а очекује се да ће министар одбране Велике Британије Гавин Виллијамсон лично обавити слање носача авиона "Краљица Елизабета” на Пацифик.

Британски лист додаје да Велика Британија покушава да заустави Русију и Кину, које “крше међународно право” и “поново се појављују” са обновљеним оружаним снагама.

Такође се указује на то да Велика Британија након Бреxита има своју највећу прилику у последњих 50 година да, када напусти Европску унију, изнова дефинише своју улогу у свету. Стога Лондон настоји да створи “нове савезе” и да  делује по потреби.

Осим тога, извори блиски Виллијамсону наглашавају да министар одбране Велике Британије није заговорник употребе алата “меке силе”. Вилијамсон верује у употребу “тврде силе”, када је то потребно, пише Индепендент.

Чак је и Мајкл Кларк, члан студијске групе британског Краљевског института за услуге (РУСИ), нагласио потребу да се Уједињено Краљевство ангажује са остатком света и распореди трупе на Пацифику.

Прошле године је Велика Британија, по први пут од 2013, распоредила три ратна брода на Пацифику . Носач авиона “Сатрленд ” спровео је војне вежбе заједно са аустралијском морнарицом у марту, а пловио је и кроз Јужно кинеско море.

Део Јужно кинеског мора такође траже Филипини, Брунеји,  Вијетнам , Малезија и Тајван. Западне земље, посебно Сједињене Државе, повремено спроводе ратне вежбе у регији и изазивају Пекинг, који тврди да има апсолутни суверенитет над спорном воденом површином и неколико тамошњих острва.

Џихадисти ИД побегли у своје последње упориште и ликвидирали више од 15 сабораца! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Logicno.com/Саша Ф.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА