Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Апокалипса данас

Пише: Влајки Емил

Када сам у свом претходном тексту, Нема више назад, изнио своју апокалиптичну верзију врло могућег прокси рата на Балкану, нисам ни вјеровао да ћу, на неки начин, два дана касније, добити потврду и од самог предсједника Србије. У свом обраћању јавности у вези насиља на Космету вршеног од стране Албанаца, рекао је да је ситуација врло тешка, да ће се, поводом тога, обратити свим релевантним факторима у свијету, коначно и Савјету Сигурности, па ако све то скупа не буде вриједило, Србија ће албанске паравојне институције на Космету прогласити терористичким организацијама и припремити се за рат!

Притом је, на крају свог говора, додао слиједеће: Иза 12., 13., јула, ситуација у БиХ, бит ће врло тешка (читај, гора него код нас).

Да кажем укратко што сам у претходном тексту написао.

Додик не признаје Шмита као Високог Представника у БиХ, ни његове законе. Исто тако не признаје ни колонијални Уставни суд БиХ гдје тројица страних судаца и двојица бошњачких судаца одлучују о свему а на штету Срба. На његову иницијативу НСРС је донијела два закона која легализирају ове Додикове ставове. Запад хоће овог пута да политички елиминира Додика. Додик се не може повући јер би тиме признао легалност Шмита, дакле, мора потписати те законе и и објавити их у Службеном гласнике. Запад жели то искористити. Мисли, када нападне Додика, да ће га Руси конкретно подржати, а они ће то искористити да зачну нови прокси рат на Балкану који би требало да олакша вођење рата у Украјини.

Сада ми је јасно, зашто је Вучић накуповао толико оружја. Ако Република Српска буде нападнута Србија ће интервенирати. И вјеројатно се спојити са овим ентитетом и можда тако компензирати евентуални губитак Космета.

Срећом, па се моје црне прогнозе, што се ратова тиче, не остварују одмах. До сада, међутим, стратешки гледано, нисам ни у чему погријешио. Ускоро ћемо све видјети.

А сада, мало мојих параноичних фантазија. Ако дође до прокси рата, треба видјети што ће радити Хрвати, „лукави Латини“.  Хоће ли поново везивати заставе са муслиманима, или ће заузети дио Федерације и наново створити Херцег-Босну.

Понекад ми се чини да је Шмит овдје мамјерно послан како би створио овај ђумбус и уништио БиХ.

Више текстова Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА