Најновије

ПУТИН ИМА ЖЕСТОКУ ПОРУКУ ЗА ЛЕТОНИЈУ: Руси нису свиње, не играјте се платићете

Председник Русије, Владимир Путин, изјавио је да ће Русија предузети узвратне мере уколико Летонија настави да третира своје становништво, које жели да живи у тој земљи, на неадекватан начин.

Путин је упозорио власти Летоније да ће се суочити са последицама уколико се не промени њихов приступ према становницима.

"Ако Летонија настави да третира становништво које тамо жели да живи као свиње, онда ће се ове власти ускоро суочити са узвратном мером", рекао је Путин. 

Такође, он је коментарисао ситуацију у балтичким земљама, истичући да је русофобија била присутна и пре него што је настао Северни војни округ, указујући на то да су неки искористили ову ситуацију за решавање унутрашњих политичких проблема.

Председник је такође говорио о руским репатријацијама, наглашавајући потребу за пажљивим односом према људима који желе да се врате у своју историјску домовину и потребом за системским мерама у том процесу.

Што се тиче ситуације са мигрантима, Путин је истакао неопходност одржавања етнокултурне равнотеже, и потребу да мигранти изађу у сусрет интересима руске привреде, уз познавање језика и поштовање закона.

Путин је такође истакао потребу за идентификацијом сваког случаја тортуре у затворским и полицијским системима Руске Федерације, и потребу за разматрањем подршке женама које су биле у грађанском браку са преминулим учесницима Специјалне војне операције.

ГОРИ ФРОНТ И ТО ПАКЛЕНО! Померање позиција и ватрених линија

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА