Najnovije

PUTIN IMA ŽESTOKU PORUKU ZA LETONIJU: Rusi nisu svinje, ne igrajte se platićete

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je da će Rusija preduzeti uzvratne mere ukoliko Letonija nastavi da tretira svoje stanovništvo, koje želi da živi u toj zemlji, na neadekvatan način.

Putin je upozorio vlasti Letonije da će se suočiti sa posledicama ukoliko se ne promeni njihov pristup prema stanovnicima.

"Ako Letonija nastavi da tretira stanovništvo koje tamo želi da živi kao svinje, onda će se ove vlasti uskoro suočiti sa uzvratnom merom", rekao je Putin. 

Takođe, on je komentarisao situaciju u baltičkim zemljama, ističući da je rusofobija bila prisutna i pre nego što je nastao Severni vojni okrug, ukazujući na to da su neki iskoristili ovu situaciju za rešavanje unutrašnjih političkih problema.

Predsednik je takođe govorio o ruskim repatrijacijama, naglašavajući potrebu za pažljivim odnosom prema ljudima koji žele da se vrate u svoju istorijsku domovinu i potrebom za sistemskim merama u tom procesu.

Što se tiče situacije sa migrantima, Putin je istakao neophodnost održavanja etnokulturne ravnoteže, i potrebu da migranti izađu u susret interesima ruske privrede, uz poznavanje jezika i poštovanje zakona.

Putin je takođe istakao potrebu za identifikacijom svakog slučaja torture u zatvorskim i policijskim sistemima Ruske Federacije, i potrebu za razmatranjem podrške ženama koje su bile u građanskom braku sa preminulim učesnicima Specijalne vojne operacije.

GORI FRONT I TO PAKLENO! Pomeranje pozicija i vatrenih linija

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA