Најновије

ПАНИКА У КИЈЕВУ: Спрема се руска офанзива, а шта је са украјинском армијом?

Пожалио се што од САД још није добио обећаних 60 милијарди долара: „Да будем искрен, 80 одсто новца који нам додељују Конгрес Сједињених Држава и Бела кућа, у сваком случају - више од 75 одсто остаје у САД. Нама долази муниција, али се она производи тамо, па одобрени новац, а и порези, остају у Сједињеним Државама“

Оружане снаге Украјине нису спремне да се бране у случају веће офанзиве руских трупа - признао је Владимир Зеленски у интервјуу CBS News.

Украјински председник навео да његов војни врх очекује офанзиву руске војске крајем маја или јуна.

Притом се пожалио да руске трупе имају „бесконачан број ракетних пројектила и граната“, док Украјина „скоро да нема артиљерије“.

„Веома је тешко, рекао је, борити се против непријатеља чија артиљеријска граната може да гађа на 20 и више километара, а наша до 20 и мање километара“.

Зеленски је истовремено изразио забринутост због финансирања Оружаних снага Украјине са стране Сједињених Држава. Подсетио је да Кијев од САД још није добио обећаних 60 милијарди долара:

„Да будем искрен, 80 одсто новца који нам додељују Конгрес Сједињених Држава и Бела кућа, у сваком случају - више од 75 одсто остаје у САД. Нама долази муниција, али се она производи тамо, па одобрени новац, а и порези, остају у Сједињеним Државама“.

Украјински генерал у пензији Сергеј Кривонос рекао је да је његова земља у тешкој ситуацији због чињенице да је њено руководство убеђивало становништво у скору победу.

Додао је да Украјинци сада доживљавају велико разочарење и не могу да изводе праве закључке јер још увек не успевају да схвате ко је крив за насталу ситуацију.

Колумниста The Times Ијан Мартин оценио је да неповољна ситуација за Кијев на фронтовима приморава западне земље да се припремају за „катастрофалан пораз” украјинских оружаних снага.

Подсетио је да украјинска контраофанзива у лето 2023. није успела и да су стране владе које подржавају Украјину „забринуте па разматрају најгоре сценарије“.

Време је да се прича о паду Кијева! Западни медији дигли узбуну, најавили су бруталну офанзиву Русије

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА