Најновије

МОСКВА СПРЕМА НЕШТО КРУПНО! Руска војска добила убитачно оружје!

Руска војска ће ове године добити прве примерке ракетног система земља ваздух С-500 у две модификације, као и ракетне системе С-400, С-300В4, Бук-М3, Тор-М2У и радаре нове генерације, изјавио је на седници колегијума министар одбране Сергеј Шојгу.

Према његовим речима, модернизација снага противваздушне и противракетне одбране омогућиће квалитетну безбедност важних објеката командних система, стратешких нуклеарних снага и група снага.
- Један од приоритетних праваца развоја Ваздушно-космичких снага је и опремање војске противваздушном и противракетном одбраном перспективним наоружањем - закључио је Шојгу.

Министар је такође нагласио да удео савремених модела ПВО и ПРО у руској војсци износи 82 одсто, а биће повећан до 85 одсто у наредне две године.

Систем С-500 има домет ангажовања од 600 км, што је троструко више од његових најближих западних ривала ТХААД и Патриот система који не могу да гађају преко 200 км. Има јединствену способност да пресреће маневарске хиперсоничне ракете при брзинама већим од 10 Маха, где је претходник С-400 могао да пресреће циљеве од 8 Маха.
С-500 је дизајниран да може да неутралише мете величине ловца, а његови веома моћни сензори и прецизни пројектили га чине потенцијално сналажљивим у таквој улози. Ипак, систем није првенствено дизајниран за борбу против ловаца или других тактичких авиона на уму, већ је фокусиран првенствено на неутралисање циљева високе вредности као што су стратешки бомбардери, стратешке балистичке ракете, сателити и свемирски авиони, пише Оружјеонлине.цом.

Нижи системи, као што је С-400, и његови комплементи краћег домета, као што су БуК-М2 или С-350, ће у међувремену сносити одговорност за борбу против тактичких авиона који допуњују С-500. Међутим, чак и ако их не ангажује директно, С-500 има потенцијал да допринесе у борби против непријатељских стелт авиона. Снажни системски сензори отпорни на ометање, када су умрежени са С-400 и другим системима мањег домета, обезбедиће им већу свест о ситуацији и омогућити им да сами боље ангажују стелт мете.

Претходно, заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је да су могућности руског одбрамбено-индустријског комплекса достигле невиђени ниво још од окончања Другог светског рата.

ЈАВИО СЕ КАДИРОВ И ПРОКОМЕНТАРИСАО СВОЈЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ! Неочекивани снимак постао хит! (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА