Најновије

ЛАВРОВ: Ако дође до преговора – нећемо правити паузе у борбама

Русија у случају да се поново покрену преговори са Украјином неће обустављати борбена дејства, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Иако смо рекли да смо спремни за преговоре ми нећемо правити никакве паузе у борбама. За разлику од оних преговора који су се одвијали својевремено у Истанбулу, овог пута борбе морају да се наставе. Такође, реалност на терену је данас сасвим другачија, драстично другачија него тада, то је потребно узети у обзир“, рекао је Лавров у интервјуу радио станицама Спутњик, Говори Москва и Комсомољска правда.

Према његовим речима, овде није само реч о стању на терену, већ и о уставним изменама будући да су у састав Русије убачени нови региони.

Лавров је додао и да Русија нема поверење у кијевско руководство.

Руски шеф дипломатије је такође рекао и да Русија располаже информацијама да се на територији Украјине налазе француски инструктори заједно са представницима других специјалних служби европских земаља. Русија увек бира пут преговора уместо војних решења, о чему је у више наврата говорио и руски лидер Владимир Путин, додао је он.

БОРБА ЗА ЖИВУ ГЛАВУ! Три Украјинца препливала Дњепар и предала се Русима (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА