Најновије

Спрема ли се банкрот "Поште Србије"?

В.Д. директора поште Србије Зоран Ђорђевић се похвалио како је "Пошта" донела Правилник по коме ће предност на шалтерима пошта имати маме са децом, труднице, инвалиди... Леп гест, несумњиво, само изгледа да нико није обавестио Ђорђевића да у поштама, одавно нема редова, нема ни посла, а нема ни прихода.

Пошта (Фото: Јутјуб)

Заправо, од када су на челу поште кадрови СНС, "Пошта" је у великим финансијским проблемима, захваљујући пре свега нестручности поменутог в.д. директора, али и његовим блиским сарадницима, који су листом дошли са стране у "Пошту" као чланови СНС. Нема руководиоца од највиших до најнижих у поштама широм Србије, који нису чланови СНС и то им је једина квалификација за посао који раде. Њихова једина обавеза се своди да редовно долазе на посао и запошљавају чланове СНС, на канцеларијским пословима или на саветничка места, наравно.

По свим показатељима "Пошти" радници нису потребни, напротив, "Пошта" остаје као и без посла - и без пара. Исти ти руководиоци, као и Ђорђевић, нити су пре тога знали нешто о "Пошти", нити сада знају. "Пошту" су, што би рекао наш народ, вероватно пре овога видели само на разгледници, али им то не смета и није их срамота да примају велике плате, троше оно мало пара на скупе пројекте, софтвере који "Пошти" нису потребни. Није их срам да набављају по папреној цени застареле пакетомате који у суштини и не раде и то представљају као посао века, а није их ни брига што ће својим чињењем и нечињењем уништити предузеће у коме ради 13.000 људи који хране 13.000 породица.

На све то Ђорђевић најављује како ће он, као човек који се у све разуме, који је прошао трновит пут од шофера, преко министра до директора "Поште", заједно са својим исто толико стручним и искусним сарадницима, у следећој години реструктуирати "Пошту" и претворити је у акционарско друштво. Јер по Ђорђевићу сви проблеми у "Пошти" су због организације, а не због незнања и сумњивих послова садашњег руководства. Мада, биће да је и ММФ поставио услов - ако хоћете паре од ММФ онда реструктуирајте (читај разделите на делове и распродајте "Пошту").

Све у свему, "Пошта" је као и ЕПС, и као и сва предузећа којима је СНС поставио своје чланове на директорска места, на добром путу да банкротира. Мада реално је рећи да је ЕПС у бољој позицији, они су пре "Поште" упали у кризу, па им је Ђорђевић прискочио у помоћ купивши ових дана струју по шест пута већој цени. То је учинио парама којих "Пошта" нема, па ће се морати задужити и самим тим довести "Пошту" у готово безизлазну финансијску ситуацију.

Исто као што је са ЕПС-ом урадио Мића Грчић. Уосталом, сличност у биографијама два велика директора је огромна. Грчић је једва завршио средњу школу, радио у саобраћају - био кондуктер на железници, прибавио диплому факултета под старе дане на приватном факултету, ништа није знао о послу који му је поверен.

Ђорђевић такође без факултетског образовања, такође радио у саобраћају, али не као кондуктер него као возач. Стекао диплому "финансисте" под старе дане, на приватном факултету, наравно.

Иза једног је јасно да је остала пропаст. Иза другог ће се убрзо видети.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА