Најновије

АСАДОВИ ЈУНАЦИ КРЕЋУ У БОЈ! Џихадисти Идлиба у паници, САА спремила велику операцију чишћења! (ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) припрема се за покретање нове копнене операције у северозападном региону Идлиб где су присутне многе терористичке групе, известио је сиријски новинар Мазен Ибрахим 1. јула.

Сиријска војска. (Фото: Сана)

Ибрахим је поделио видео-снимак који приказује окупљање трупа САА које ће наводно учествовати у предстојећој операцији у Идлибу.

У последњих неколико месеци, милитанти Идлиба, предвођени Хајатом Тахриром ал-Шамом (ХТШ), повезаним са Ал-Каидом, извели су на десетине напада кршећи споразум о прекиду ватре који су посредовале Русија и Турска 5. марта 2020. године.

Прекид ватре се једва држи. САА и њени савезници можда заиста планирају покренути нову операцију за одвраћање милитаната.

Ипак, извори у војсци умањили су тврдње Ибрахима. Извори су потврдили да копнена операција изгледа мало вероватно као за сада.

Свака копнена операција САА и њених савезника у Идлибу највероватније ће довести до озбиљне конфронтације са турском војском, која одржава велике снаге у региону. Анкара наставља да подржава милитанте у региону, укључујући оне који се боре за ХТШ и друге фракције Ал-Каиде.

Украјински обавештајац потцењује руску моћ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА